Καβάλα παν’ στην Ιταλία για να πουν «ευχαριστώ»!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 15:55

Καβάλα παν’ στην Ιταλία για να πουν «ευχαριστώ»!

Η ιστορία είναι λίγο ως πολύ γνωστή. Οι δήμαρχοι των πόλεων Κάβα Ντε Τιρένι και Μπαρονίσι της Κάτω Ιταλίας αποφάσισαν να προσφέρουν τον μισθό τους στη χώρα μας, για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την παρούσα κρίσιμη οικονομική φάση. Ε, λοιπόν σήμερα από την Κεφαλονιά, ξεκίνησαν οι πρώτοι Έλληνες οι οποίοι με τις μοτοσυκλέτες τους θα μεταβούν στην Ιταλία για να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε αυτή την κίνηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης .

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Με 14 άτομα αποστολή και 9 μηχανές, ξεκίνησαν το πρωί από το Αργοστόλι και θα βρεθούν στη γείτονα χώρα για να... ευχαριστήσουν! Η εκκίνηση δόθηκε έξω από το Δημαρχείο Κεφαλονιάς και τους αποχαιρέτησαν και ευχήθηκαν καλό ταξίδι ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής.

«Ετοιμαζόμαστε να πάμε Ιταλία, όπου και θα συναντήσουμε τους δύο Δημάρχους στο Κάβα Ντε Τιρένι και στο Μπαρονήσι» δηλώνει ο αρχηγός της αποστολής Διονύσης Σταθάτος και συνεχίζει: « Η επίσκεψη είναι καθαρά φιλική για να μεταφέρουμε ένα ευχαριστώ προς τα έξω. Δεν ζητήσαμε οικονομική υποστήριξη από τον Δήμο, δεν θελήσαμε τίποτα κρατικό. Απλά βρέθηκαν κάποιοι ιδιώτες και υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια. Δεν είναι ταξίδ, είναι αποστολή. Σε ιταλικό έδαφος θα είμαστε μόνο 48 ώρες, θα πάμε και θα πάμε και στο χωριό Καστιγιάνο Ντε Γκρέτσι, το οποίο είναι αδελφοποιημένο με το Αργοστόλι. Δεν είμαστε πολιτικοί, ή κάτι άλλο, απλά υπήρξε μία συγκίνηση και αποφασίσαμε από μόνοι μας να πάμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να πούμε ένα ευχαριστώ».




00 inkefalonia general ad 300X250