ΚΚΕ: Έφυγε μια θρυλική μορφή της Αντίστασης, ο Μπάμπης Γιουλάτος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Ιουλίου 2023 12:51

ΚΚΕ: Έφυγε μια θρυλική μορφή της Αντίστασης, ο Μπάμπης Γιουλάτος

Έφυγε από κοντά μας χθες στα 97 του χρόνια  o Μπάμπης ( Χαράλαμπος) Γιουλάτος από το Ρίφι Παλικής, μια θρυλική μορφή της Αντίστασης από την περιοχή του Ληξουρίου.

Ήταν Γραμματέας της ΕΠΟΝ στην επαρχία Παλικής κατά τη διάρκεια της Κατοχής, έζησε βασανιστήρια και διωγμούς , εξορίες στις φυλακές Λιβαδίου, στη Λήμνο και αλλού.

Όλα αυτά τα περιέγραφε ο ίδιος με έναν σεμνό, συγκλονιστικό και συνάμα μοναδικό τρόπο. Ιδιαίτερη τιμή για το Κόμμα μας ήταν όταν στον ιστορικό περίπατο που πραγματοποίησε η ΚΝΕ στα χωριά της Ανωγής το 2013, ο Μπάμπης σε έναν σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη δράση του ΚΚΕ και της ΕΠΟΝ στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και μας περιέγραψε γλαφυρά τα «γεγονότα στην Πλατιά Άμμο».

Ο Μπάμπης είχε τον σεβασμό από όλους, φίλους και συντοπίτες του, είναι ίσως ο τελευταίος που φεύγει από αυτή την δρακογενιά των αγωνιστών για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο κρατώντας ψηλά τη σημαία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Ο Μπάμπης Γιουλάτος είχε διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας Ριφίου όπου πήρε μια σειρά πρωτοβουλίες για έργα για το χωριό του.

Σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι ακριβέ μας σύντροφε.

ΤΕ κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ

1/7/2023

KKE
Η φωτογραφία είναι από τον ιστορικό περίπατο της ΚΝΕ ΤΟ 2013


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250