Ανακοίνωση του Ιωάννη Κοσμάτου, υποψήφιου με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 09:05

Ανακοίνωση του Ιωάννη Κοσμάτου, υποψήφιου με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

Ως υποψήφιος της πολιτικής συμμαχίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ  για τη Κεφαλονιά και Ιθάκη επιθυμώ να  συγχαρώ τον κ. Παναγή Καππάτο  για την Τρίτη στη σειρά εκλογή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εύχομαι ολόψυχα επίσης επιτυχία στο δύσκολο έργο του για το καλό του τόπου και της Πατρίδας μας.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ δεν κατάφερε να επιτύχει το στόχο του, δηλαδή να  έχει παρουσία βουλευτών του στο Κοινοβούλιο, οι όποιοι θα προασπίζονται  το περιβάλλον, αναγκαίο περισσότερο τώρα από ποτέ, τα ζώα , τη βιοποικιλότητα, τη προσπάθεια αναχαίτισης της κλιματικής κρίσης , τη δημιουργία ενός  ακέραιου δημόσιου κράτους, την ισότητα των δύο φίλων και γενικά  τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας αξιών.

Στη Κεφαλονιά πετύχαμε το τρίτο υψηλότερο ποσοστό του Κόμματος  σε όλη την επικράτεια και  γι  αυτό οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τους συμπολίτες  μας που   μας στήριξαν αλλά και δεκάδες άλλους που γνωρίσαμε,   που μας άκουσαν, συζήτησαν μαζί μας με ευγένεια και υπομονή αλλά δε καταφέραμε να τους πείσουμε.  Εξάλλου, ο χρόνος των δέκα ημερών που είχαμε στη διάθεση μας από την έγκριση της συμμετοχής μας μέχρι την ημέρα των εκλογών δεν ήταν αρκετός για να αναλύσουμε και να πείσουμε ότι λέμε την αλήθεια, όταν μάλιστα κανένα εθνικό κανάλι δεν μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας. Να ευχαριστήσω επίσης από καρδιάς τους φίλους του κόμματος για τις προτάσεις τους και την ενεργή συμμετοχή της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το αριθμητικό αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό  αλλά είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που στο πολιτικό λόγο ακούστηκαν θέματα όπως η ζωοφιλία, η πράσινη μετάβαση, η φυτοφαγική διατροφή, η ισότητα των δύο φύλων , η κατάργηση της γουνοποιίας  και του κυνηγιού , η αντίθεση μας  στις εξορύξεις στη θάλασσα μας και στη στεριά, η αντίθεσή μας και η ανησυχία μας για την  δόμηση πλησίον  του αιγιαλού και τη χαλαρή νομοθεσία που διέπει αυτή καθώς και την άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ, την εκμετάλλευση, των περιοχών ΝΑΤURA αλλά και τις προτάσεις μας για τη Παιδεία, την Υγεία, την Εργασία, την εξωτερική πολιτική κλπ.

 Τολμήσαμε να πούμε την αλήθεια , φυτέψαμε ένα σπόρο . Ανακαλύψαμε ότι στην Ελλάδα δεν αρκεί να είσαι σπορέας .  Πρέπει να είσαι και σκαπανέας για να ετοιμάσεις το εύφορο έδαφος . Κυρίως πρέπει να είσαι έτοιμος να φροντίσεις το σπόρο μόνος σου γιατί με τέτοια δύναμη που εμπεριέχει  δεν είναι λίγοι αυτοί  οι οποίοι  φοβούνται το ρίζωμά τους και την έκταση των κλαδιών τους. Μάλιστα  οι ίδιοι θα επιχειρήσουν να το εμποδίσουν να αναπτυχθεί. Το είδαμε αυτό με την αποβολή από τις πρώτες εκλογές. Αντιθέτως εκεί που υπήρχε γόνιμο έδαφος  στον πληθυσμό των αποδήμων  εξασφαλίσαμε ένα σημαντικό ποσοστό όπως Κορέα 5,56, Πορτογαλία 3,85, Ιρλανδία 3,52, Βέλο 2,51. Αυστρία 2,20, Τουρκία 2,04 κλπ.

Τέλος, για μας ο αγώνας δεν τελείωσε. Επιστρέφουμε στο δικό μας μετερίζι για το σκοπό  που υπηρετούμε για πολλές δεκαετίες  μέχρι να επιτύχουμε την απελευθέρωση όλων των ζώων, τη προστασία του περιβάλλοντος και ένα ασφαλές μέλλον για όλους μας. Είναι βέβαιο πως Θα είμαστε  παρόντες στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις .

Να ευχαριστήσω θερμά τα  τοπικά μέσα ενημέρωσης για τη στήριξη  της  δύσκολης προσπάθειά μας. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά.




00 inkefalonia general ad 300X250