Δεδικασμένο ευρω-δικαίωσης για τους απολυμένους της Αχαϊκής Τράπεζας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 08:00

Δεδικασμένο ευρω-δικαίωσης για τους απολυμένους της Αχαϊκής Τράπεζας

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης ανατρέπεται η απόλυση 16 εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, οι οποίοι απολύθηκαν τον Απρίλιο του 2012, όταν -και με απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος- τόσο η συγκεκριμένη συνεταιριστική τράπεζα όσο και δύο ακόμα συνεταιριστικές τράπεζες (αυτές της Αχαΐας και της Λαμίας) τέθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης. Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες στη διάρκεια της εκκαθάρισης.

Όμως ελλείψει νομολογίας στην Ελλάδα σχετικά με τη διαδικασία απολύσεων από τράπεζες σε διαδικασία εκκαθάρισης, εφόσον ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε ανάλογη περίπτωση, ακολουθήθηκε σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Δεδικασμένο

Δεδομένης της απόφασης, που φυσικά αποτελεί προηγούμενο και για τις άλλες δύο υπό εκκαθάριση τράπεζες, η Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου υποχρεούται να καταβάλει ολόκληρους τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές στους απολυμένους από την ημέρα της απόλυσής τους, στις 9 Απριλίου, μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από μέρους της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου και έπειτα από έγκριση της Τραπέζης της Ελλάδος, θα κατατεθεί έφεση κατά της παραπάνω απόφασης.

Πηγή: patrastimes.gr




00 inkefalonia general ad 300X250