ΚΚΕ: ''Μαχητικό μήνυμα, από το Ληξούρι, νέας ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή 25 Ιούνη''

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 20:12

ΚΚΕ: ''Μαχητικό μήνυμα, από το Ληξούρι, νέας ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή 25 Ιούνη''

Μαχητικό μήνυμα νέας ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις κάλπες που θα στηθούν  την Κυριακή 25 Ιούνη, έστειλε η προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Ληξούρι η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το απόγευμα της Κυριακής.

Πριν τη συγκέντρωση, η Κομματική Οργάνωση τίμησε με κατάθεση στεφάνων στο κοινοτάφειο της Αμμούσας, τους πέντε απαγχονισμένους απ' τους ναζί κατακτητές ΕΑΜίτες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αντώνης Ραλλάτος, μέλος της ΚΕΟΕ, ο οποίος κάλεσε το βήμα που έγινε με την άνοδο του ΚΚΕ στις 21 Μάη, να ισχυροποιηθεί στις 25 Ιούνη, με το Κόμμα ακόμα πιο δυνατό.

Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στους πέντε αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τονίζοντας: «Οι 5 ήρωες της Αγίας Θέκλης, αγωνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, του ΚΚΕ, όπως και  δεκάδες χιλιάδες άλλοι ήρωες του λαού μας, έγραψαν λαμπρές σελίδες ηρωισμού, εκατοντάδες χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες έδωσαν τη ζωή τους για να ξημερώσει μια Ελλάδα στο μπόι της εργατικής τάξης, του λαού της. Επιτέλεσαν το ύψιστο χρέος απέναντι στον λαό, υπερασπιζόμενοι τη ζωή, την αξιοπρέπεια. Ο ηρωισμός και η θυσία τους αγκαλιάζει το χτες και το σήμερα. Αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές».

κκ1

Παράλληλα, έδωσε απάντηση στους διάφορους παραχαράκτες της ιστορίας, των αγώνων των ελληνικού λαού και των θυσιών του, σημειώνοντας: «Απαντάμε όμως και σε εκείνους όπως τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν αγκαλιάσει τους απαράδεκτους ιστορικούς αναθεωρητές όπως τον Μαραντζίδη, που οργανώνει μάλιστα την εκλογική του εκστρατεία. Ένας αντικομμουνιστής, του οποίου όλη η διαδρομή είναι μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας, αθώωσης των Ταγμάτων Ασφαλείας, των Γερμανοτσολιάδων, των Χιτών. Από αυτόν εδώ τον ιστορικό χώρο, προκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας φέρει εδώ αυτό το φιντάνι του, τον κύριο αυτόν, που οργανώνει την εκλογική του εκστρατεία. Εδώ! Αν έχει την τόλμη να μας αντικρίσει στα μάτια. Να σταθεί μπροστά σε αυτή την στήλη και να μας πει την ...ερευνητική του άποψη, ότι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ τρομοκρατούσε. Και γιατί να μη μας πει ότι για τη δολοφονική κρεμάλα των πέντε τον Ιούνη του 1944, από τους καπιταλιστές ναζί, ευθύνεται η αντιστασιακή δράση του ΕΛΑΣ που έπρεπε να σέβεται τους κατακτητές. Τον περιμένουμε και μέχρι να μας τον στείλουν, ας τον χαίρονται εκεί στην Κουμουνδούρου...».

Αναφέρθηκε στους αγώνες των κατοίκων σήμερα για να γίνει το Ματζαβινάτειο πραγματικό νοσοκομείο, με όλους τους γιατρούς, το προσωπικό που χρειάζεται όπως και του Αργοστολίου, στους αγώνες των αγροτών που έστησαν μπλόκο στο Ληξούρι, διεκδικώντας την επιβίωσή τους, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, τους κατοίκους των περιοχών όπου προωθείται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών που φέρνουν ακριβό ρεύμα για τον λαό και ενεργειακή φτώχεια, στους αγώνες για αντισεισμική αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, ενάντια στην πολιτική που φορτώνει κέρδη τους ξενοδόχους, μεγαλέμπορους και κατασκευαστικές εταιρείες για έργα που δεν εξυπηρετούν τον λαό, αλλά τα κέρδη τους.

Ο Αντ. Ραλλάτος απηύθυνε κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, για 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση. Κάλεσε ακόμη και όσους δίστασαν τον Μάη να ψηφίσουν ΚΚΕ, να το κάνουν τώρα, αποφασιστικά, δυναμώνοντας το, διατηρώντας το στην τρίτη θέση στην Παλλική, αλλά και σε όλο το νησί με αυξημένο ποσοστό και ψήφους, συμβάλλοντας και στην πανελλαδική του δύναμη. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όλες τις υπόλοιπες μέρες στο χέρι, τόνισε την ανάγκη αυτό να φτάσει σε κάθε λαϊκό άνθρωπο και να πέσουν πολλά περισσότερα στις κάλπες.

Εκ του γρεαφείου Τύπου του ΚΚΕ 

κκ2




00 inkefalonia general ad 300X250