Παρίσης - Ψηφοδέλτιο ΝΔ : "Γιατί μπήκα μπροστά..." (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Μαΐου 2023 13:24

Παρίσης - Ψηφοδέλτιο ΝΔ : "Γιατί μπήκα μπροστά..." (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τούς δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης στον Δήμο Αργοστολίου «Ισχυρή Κεφαλονιά» και πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης , για την ανακοινωθείσα πρόθεση του να στηρίξει την τοπική ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαίου 2023.

« Ήμουν βουλευτής της ΝΔ και Δήμαρχος 10 χρόνια στον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, η συνείδηση μου και το πιστεύω μου λένε ότι πρέπει να μπω μπροστάρης για το καλό της Κεφαλονιάς αλλά και για το καλό της Ελλάδος. Από το 2019 που ανέλαβε τα ηνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Ελλάδα έχει ανέβει πάρα πολύ. Την πήρε από τον πάτο και την ανέβασε στην κορυφή και δεν μπορεί αυτό να το αμφισβητήσει ένας άνθρωπος ο οποίος βλέπει την αλήθεια. Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη εισέπραξαν πολλά , ενώ εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση φυτοζωούσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα των συντάξεων , κάποιοι περίμεναν 12 χρόνια να πάρουν σύνταξη. Με βουλευτική θητεία ως βουλευτής και δέκα χρόνια δήμαρχος πήρα σύνταξη 450 ευρώ, γιατί ο κ Κατρούγκαλος τα είχε κάνει θάλασσα.

Όσον αφορά το οδικό μας δίκτυο που ως τουριστική περιοχή είναι απαράδεκτο, το ότι είπε ο Μητσοτάκης ότι θα φτιάξει τον δρόμο Αργοστολίου-Πόρου . αλλά και για το Μουσείο και όποια άλλη υπόσχεση έδωσε, είμαι σίγουρος ότι θα τα φτιάξει. Όλες αυτές τις παροχές του Μητσοτάκη ποιος τις προσέφερε την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα και στην Κεφαλονιά.

Μπήκα μπροστά με την προ 15 ημερών δήλωση μου , γιατί αυτό λέει το πιστεύω μου και η συνείδηση μου, γιατί αγαπώ την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Το ότι λένε ότι ο Παρίσης μπήκε μπροστά σε μια διαλυμένη τοπική ΝΔ , αυτά τα λένε όσοι εχθρεύονται και εμένα και λένε τα αντίθετα από ότι συμβαίνουν. Ως π. βουλευτής και Δήμαρχος της Κεφαλονιάς που πονάω την Κεφαλονιά, είδα ότι την τελευταία 15ετία αυτά που έκανε ο Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να τα κάνει κανείς και ουδέποτε υποσχέθηκε κάτι στην τετραετία που είναι Πρωθυπουργός και να μην το κάνει.

Αυτά που λένε περί διαλυμένης τοπικής ΝΔ και γι αυτό μπήκε μπροστά ο Παρίσης, έχουν σχέση με ανθρώπους οι οποίοι είναι αντίθετοι, που δεν συμφώνησαν με το ψηφοδέλτιο, αλλά ο αρχηγός του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε ότι αυτό το ψηφοδέλτιο θα είναι το ιδανικό για την μονοεδρική της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Νομίζω ότι και ο Καππάτος και ο Μαραβέγιας και η Σαρδελή είναι αξιόλογοι άνθρωποι και μπορεί ο καθένας ανεξάρτητα από το τι εγώ πιστεύω η κάνω, να ψηφίσει έναν από τους τρείς. Είμαι ενωτικός για το καλό της Κεφαλονιάς , της Ιθάκης, αλλά και της Ελλάδος.

Είναι σίγουρο ότι ο Μητσοτάκης θα βγεί με 6-7 μονάδες μπροστά και από τη στιγμή που ένα κόμμα που κυβερνά έχει την φθορά του , το ότι έχει αυτή την διαφορά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας γίνεται αντιληπτό ότι κάτι έκανε. Άμα θέλουμε να βλέπουμε το δέντρο, το βλέπουμε, αν θέλουμε να κάνουμε το δέντρο δάσος, δεν γίνεται. Απορώ με όσους λένε ότι μπήκα μπροστάρης γιατί είναι διαλυμένη η ΝΔ , γιατί η ΝΔ ποτέ δεν διέλυσε και ποτέ δεν θα διαλυθεί , μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις που είναι θεμιτό να υπάρχουν, αλλά από κει και πέρα η ΝΔ έχει μια ιστορία όχι μόνο στην Κεφαλονιά , αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν βέβαια διάφορα ζητήματα, σήμερα όλοι θέλουμε να γίνουμε βουλευτές δήμαρχοι, περιφερειάρχες, αλλά όλα μες την ζωή είναι».

Τέλος ο κ. Παρίσης όσον αφορά την παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά» δήλωσε: « Η «Ισχυρή Κεφαλονιά» είναι πάρα πολύ καλά και μετά τις Εθνικές εκλογές θα κάνουμε τις ανάλογες δηλώσεις. Εμείς δουλεύουμε για να κατέβουμε στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250