Το ΚΚΕ για την παραίτηση της οφθαλμίατρου από το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Μαΐου 2023 09:35

Το ΚΚΕ για την παραίτηση της οφθαλμίατρου από το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Κεφαλονιάς και ιθάκης του ΚΚΕ για την παραίτηση της οφθαλμίατρου από το Μαντζαβινάτειο.

Ένα ακόμη αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί η τελευταία δυσμενής εξέλιξη της παραίτησης της πρόσφατα διορισμένης οφθαλμίατρου στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

Η συγκεκριμένη παραίτηση όσο και αν κυβερνητικοί και άλλοι τοπικοί παράγοντες προσπαθούν να της δώσουν προσωπικά χαρακτηριστικά ή άλλες αιτίες, αποκαλύπτει την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει τόσο το Μαντζαβινάτειο όσο και οι άλλες δομές υγείας στο νομό, λόγω της χρόνιας υποστελέχωσης (πάνω από το 60% του οργανισμού τους) σε μόνιμες θέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, της μεγάλης υποχρηματοδότησης, της κτηριακής υποβάθμισης, της έλλειψης μέσων και υποδομών κ.α. Το Μαντζαβινάτειο όλα τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στην υγεία, έχει βιώσει την βίαιη ακύρωσή του ως Νοσοκομείο και την μετατροπή του σε αποδυναμωμένο Κ.Υ. Μόνο από το 2012 και μετά, έχασε 50 κλίνες νοσηλείας και μαζί μια αξιόμαχη παθολογική κλινική, έχασε τον χειρουργικό και τον γυναικολογικό του τομέα, έχασε δεκάδες θέσεις Ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μειώθηκε δραματικά η οργανική δύναμη στο διοικητικό προσωπικό, ενώ 9 χρόνια τώρα μετά τους σεισμούς του 2014, περιμένει ακόμη την επισκευή του παρότι υπάρχει χρηματοδότηση και μελέτη επισκευής!!!

Οι «ρηξικέλευθες λύσεις» που έδωσαν και δίνουν οι εκπρόσωποι όλων των κυβερνήσεων για «επισκέπτες» και στρατιωτικούς γιατρούς, για γιατρούς με μπλοκάκι, για μετακινήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από την μια δομή υγείας του νομού στην άλλη ( με το πρόσχημα να έχουμε τάχα ένα ικανό Γ.Ν.Ν.) κ.α., δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα, εξάντλησαν τελικά το προσωπικό και το οδήγησαν σε παραίτηση. Οι ελάχιστες και σημειακές προκηρύξεις θέσεων αποτελούν κενό γράμμα, αφού η απουσία μαζικών προσλήψεων μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτών, οι μνημονιακές περικοπές στις απολαβές τους, η μη εξασφάλιση της επιστημονικής εξέλιξης καθώς και των απαραίτητων ανθρώπινων συνθηκών εργασίας κ.α. δεν αποτέλεσαν και δεν αποτελούν λύση. Αντίθετα όλα τα παραπάνω, παρά την αυτοθυσία του εναπομείναντος προσωπικού, αποτελούν το όχημα της πλήρους απαξίωσης και εγκατάλειψης όλων των δομών υγείας του νομού και φυσικά και του Μαντζαβινάτειου.

Το σημερινό περιστατικό της παραίτησης της οφθαλμιάτρου, συμπίπτει όχι τυχαία και με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας που καλεί τους γιατρούς να εφημερεύουν σε κλινικές άσχετες με την ειδικότητά τους ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες επιδιώκοντας την περαιτέρω υποβάθμιση, που με την σειρά της φέρνει πιο κοντά την μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και την Υγεία ως πεδίο κερδοφορίας.

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών μας να κάνει την δικαιολογημένη αγανάκτησή του δύναμη ανατροπής σε όλες τις κάλπες ενισχύοντας το ΚΚΕ,   ώστε από καλύτερες θέσεις να οργανώσει την πάλη ενάντια στην κοινή στρατηγική της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ .

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ   3/5/202                           Τ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ




00 inkefalonia general ad 300X250