Το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων με Λ.Τ. συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας με θέμα: ''Οδική ασφάλεια-Κοινή Ευθύνη''

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 16:00

Το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων με Λ.Τ. συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας με θέμα: ''Οδική ασφάλεια-Κοινή Ευθύνη''

ΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΚΟΙΝΗ ΕΥΘΥΝΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ ΜΕ Λ.Τ.

6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς”ODIKI

Φέτος, το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων με Λυκειακές Τάξεις, λαμβάνει συμμετοχή στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας με θέμα: ''ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΚΟΙΝΗ ΕΥΘΥΝΗ'', τον οποίο συνδιοργανώνουν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς”. Το σχολείο μας συμμετέχει με εκπροσώπους τους μαθητές της Α' τάξης του Γυμνασίου: Koυλουμπαρίτση Άννα, Κουλουμπαρίτση Αναστάσιο, Αλυσανδράτο Γεώργιο, Ζαμπέλη Χριστίνα, Καββαδία Αθηνά, Τζαννάτου Στέλλα και Κουκουνάρη Δημήτριο.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής και της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ..

Οι μαθητές του σχολείου μας επέλεξαν να δημιουργήσουν ψηφιακά ένα ολιγόλεπτο βίντεο(ψηφιακή δημιουργία μικρού μήκους), μέσα από το οποίο στοχεύουν να περάσουν το μήνυμα της υπευθυνότητας του καθενός ξεχωριστά για την προστασία της ανθρώπινης ζωής όταν αυτή βρίσκεται εκτεθειμένη στο οδόστρωμα. Τα παιδιά αναδεικνύουν την νεανική απερισκεψία της δικής τους ηλικίας αλλά και των συνομηλίκων τους που οδηγούν χωρίς να πάρουν άδεια από κάποιον μεγαλύτερο, χωρίς δίπλωμα και αγνοούν βασικούς κανόνες που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. σχετικά με την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Επιπροσθέτως, επέλεξαν να τιτλοφορήσουν τη δημιουργία ''Η ζώνη που...δένει με τη ΖΩΗ...'' και ευελπιστούν το μήνυμά τους να εντυπωσιάσει αλλά και να συγκινήσει τους κριτές , ώστε η δημιουργία τους να διακριθεί!

Τα παιδιά σε αυτή την προσπάθεια εμψύχωσαν και παρακίνησαν για τη συμμετοχή τους τόσο η διευθύντρια του σχολείου κα Ουρανία Τσούτση όσο και η φιλόλογος κα Αντζουλέτα Αραβαντινού, η οποία και επιμελήθηκε την οργάνωση της συμμετοχής των παιδιών στο διαγωνισμό. Επίσης, πρέπει να ειπωθεί ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μαθητή της Β' τάξης του Λυκείου του σχολείου μας, Νικόλαο Μπαρζούκα, ο οποίος με την πολύτιμη βοήθειά του και τις ψηφιακές του γνώσεις βοήθησε στην επεξεργασία του βίντεο των μικρών μας μαθητών.

Ευχόμαστε καλή τύχη στα παιδιά της Α' τάξης του Γυμνασίου μας και τα συγχαίρουμε για τη συμμετοχή τους και την αξιέπαινη προσπάθεια και ευαισθητοποίηση τους σχετικά με το θέμα του παρόντος διαγωνισμού!!!

Παρακάτω έχει αναρτηθεί ο σύνδεσμος της ψηφιακής δημιουργίας των παιδιών:

Πατήστε ΕΔΩ

Αντζουλέτα Αραβαντινού, Μiddle Mountain College News, 26-04-2023




00 inkefalonia general ad 300X250