Αργοστόλι: Κλήρος και λαός αποχαιρέτησαν τον π. Φώτη Καβαλλιεράτο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 18:14

Αργοστόλι: Κλήρος και λαός αποχαιρέτησαν τον π. Φώτη Καβαλλιεράτο

Εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν σήμερα, τον π. Φώτη Καβαλλιεράτο, τον κληρικό που διακόνησε πολλά χρόνια με αγάπη και υπακοή ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Σισσιωτίσσης Αργοστολίου.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων, ενώ η συγκίνηση ήταν έκδηλη τόσο του επισκόπου και των κληρικών, όσο και των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του, μίλησε μεταξύ άλλων για την ευλάβεια και την ιεροπρέπεια ενός ακούραστου Κληρικού, που δεν σταμάτησε τη διακονία του και την προσφορά του μέχρι και την τελευταία του στιγμή, τονίζοντας παράλληλα, ότι η ιεροσύνη που συνοδέυει έναν κληρικό, δεν χάνεται ούτε μετά την εκδημία του. Τέλος, εξέφρασε την αγάπη του και τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του.

Για τον π. Φώτη μίλησαν επίσης ο αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Αποστολάτος, μεταφέροντας τη θλίψη και συγκίνηση όλων των Κληρικών της Μητροπόλεως κάνοντας και μία ιστορική αναδρομή της πορείας του, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, μεταφέροντας το ψήφισμα του Σώματος για απώλεια του π. Φώτη.

Ας είναι Αιωνία η μνήμη του!

DSC 0013DSC 0015DSC 0017DSC 0018DSC 0020DSC 0021DSC 0022DSC 0024DSC 0028


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250