«Το κρασί μας, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να γίνει παγκόσμιο brand» - H υπεύθυνη marketing του ΣΟΚ στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 23:16

«Το κρασί μας, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να γίνει παγκόσμιο brand» - H υπεύθυνη marketing του ΣΟΚ στον COSMOS 96,5

Η υπεύθυνη marketing του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς Άνθεια Κώτση φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε - με αφορμή την εκδήλωση Οινογνωσίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Απριλίου στο Θέατρο- για το κρασί της Κεφαλονιάς.

«Κάνουμε ότι μπορούμε για να προβάλλουμε το Κεφαλονίτικο κρασί. Θεωρούμε ότι το κρασί μας είναι πάρα πολύ καλό και ποιοτικό και αξίζει παγκόσμια αναγνώριση. Ήδη αρκετά οινοποιία στέλνουν στο εξωτερικό σε όλες τις ηπείρους και θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει παγκόσμιο brand.

Την Τρίτη κάνουμε μια εκδήλωση κυρίως για τους επαγγελματίες της εστίασης και των ξενοδοχείων. Ξεκινάμε με ένα σεμινάριο από τον sommelier Αλέξιο Μυτακίδη, ο οποίος είναι καταξιωμένος και θα μιλήσει στους επαγγελματίες για την αξία του εμφιαλωμένου κρασιού, του σωστού ταιριάσματος κρασιού και φαγητού, το σερβίρισμα και το καλύτερο τρόπο να το παρουσιάζουμε στους πελάτες. Μετά το σεμινάριο θα ακολουθήσει εκδήλωση οινογνωσίας, θα είναι τα 6 οινοποιεία του συνδέσμου και ο κόσμος θα μπορέσει να γευτεί τα κρασιά των οινοποιών. Ο κόσμος στην Κεφαλονιά έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια του Συνδέσμου και είναι πολύ σημαντικό η κοινωνία να είναι ενωμένη σε τέτοιες προσπάθειες για την ανάδειξη του τόπου.

Στο εξωτερικό τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς πάνε πολύ καλά. Στέλνουν κρασιά σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία και υπάρχει θετική ανταπόκριση και οι εξαγωγές αυξάνονται. Όλοι οι οινοποιοί είναι ικανοποιημένοι αλλά όλοι θέλουν να “μεγαλώσει” το κεφαλονίτικο κρασί κι άλλο. Στο εσωτερικό της χώρας, η αλήθεια είναι ότι από την στιγμή που δημιουργήθηκε ο σύνδεσμος και επειδή κάνουμε δράσεις και το προωθούμε, πάει πάρα πολύ καλά το κρασί μας στην Ελλάδα. Οι συντονισμένες προσπάθειες μας βοήθησαν. Το κεφαλονίτικο κρασί υπάρχει σε πολλά φημισμένα εστιατόρια και σε ξενοδοχεία».

Ακούστε την κα Άνθεια Κώτση




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ