Αίτημα σύγκλισης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 10:25

Αίτημα σύγκλισης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

«Τοποθέτηση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) για τομείς Δευτεροβάθμιας, μεταφορές μαθητών, πολυνομοσχέδιο και διώξεις εκπαιδευτικών» Υπάρχει σε εκκρεμότητα ο καθορισμός τομέων για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας. Είναι προφανές ότι το ζήτημα είναι κρίσιμο και αφορά την ίδια την ύπαρξη ορισμένων σχολείων π.χ. Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης. Κι αυτό σε μια περίοδο που ετοιμάζονται 200 καταργήσεις – συγχωνεύσεις άμεσα.


Επιπλέον, σχετικό έγγραφο της ΕΝΠΕ, αποκαλύπτει ότι μεθοδεύεται να μετακυληστεί το κόστος και η ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών στους γονείς. Δεν είναι δυνατόν η ΔΕΠ να μην τοποθετηθεί γι αυτό.

Το πολυνομοσχέδιο δείχνει ένα ολόκληρο σχεδιασμό υπονόμευσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Δίνει τα σχολεία και τα νοσοκομεία βορά στους δουλεμπόρους των ΜΚΟ, αυξάνει τα ωράρια εργασίας και ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ετοιμάζει διώξεις εκπαιδευτικών που αντιδρούν στην προώθηση του σχολείου ΑΕ και του διευθυντή - μάνατζερ, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Σοφίας Ποταμιάνου. Το αίτημα να σταματήσει η σχετική ΕΔΕ παίρνει πανελλαδικές διαστάσεις και προφανώς απαιτεί και την τοποθέτηση της Επιτροπής Παιδείας.
Για όλα τα προηγούμενα ζητάμε την ΑΜΕΣΗ συνεδρίαση της ΔΕΠ.

Αργοστόλι 30/04/2013

Οι αιτούντες
Τζατζάνης Βλαδίμηρος, εκπρόσωπος του ΕΚΚΙ
Γκισγκίνης Νίκος, εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Αργοστολίου
Γεωργόπουλος Διονύσης, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ-ΚΙ




00 inkefalonia general ad 300X250