Συμμαχία Πράσινο & Μωβ: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα ζώα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 10:03

Συμμαχία Πράσινο & Μωβ: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα ζώα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα που εορτάζεται στις  4 Απριλίου  είναι ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι η κατάσταση αυτή είναι δημιούργημα της δικής μας ανεύθυνης και ανάλγητης συμπεριφοράς. Αυτή εδράζεται  στην λανθασμένη άποψη ότι τα ζώα είναι εργαλεία ή παιγνίδια,  δηλαδή αντικείμενα μιας χρήσης. Αντιθέτως, αυτά είναι συναισθανόμενα πλάσματα με τη δική τους γλώσσα και λογική και έχουν δικαίωμα στη χαρά της ζωής.

Υιοθετήστε ένα αδέσποτο, δώστε του την ευκαιρία να γίνει μέλος της οικογένειάς σας, δώστε του μια καλή ζωή. Προσφέρετε αγάπη και φροντίδα σε κάποιο αδέσποτο στη περιοχή σας ή επισκεφτείτε ένα καταφύγιο. Θα ανακαλύψετε την ευτυχία και την ευλογία που χαρίζει η συμβίωση με ένα ζώο. Ακόμη κι αν διστάζουμε να υιοθετήσουμε ένα ζώο, ας υποσχεθούμε στη συνείδησή μας να μη βλάψουμε ποτέ και κανένα ζώο.

Με την ευκαιρία μάλιστα αυτή επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους τους συνανθρώπους μας που αφιερώνουν το χρόνο τους, τις οικονομίες τους και την ψυχή τους για να προσφέρουν σε όλα τα ζώα τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα και ξεχασμένα  στους δρόμους ή στα καταφύγια.

Τέλος, ελπίζουμε η Πολιτεία να αντιληφθεί  το μέγεθος του προβλήματος και να παρέμβει ουσιαστικά και όχι προσχηματικά, ούτως ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα  καλύτερο κόσμο για αυτά τα πλάσματα.

«Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, επιλέγει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα».  Mark Twain Αμερικανός συγγραφέας (1835-1910)

«Δεν μ’ ενδιαφέρει αν τα ζώα έχουν τη δυνατότητα να σκέφτονται. Εκείνο που μ’ ενδιαφέρει είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να υποφέρουν». Jeremy Bentham  Αγγλος  Φιλόσοφος (1748-1832)

 Συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ    

Κόμμα για τα Ζώα – Περιφέρεια Ιονίου

https://prasinomov.gr/

https://www.animalpolitics.gr/


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250