Η παράσταση – έκπληξη του Εσπερινού Λυκείου στον «Κέφαλο»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 20:45

Η παράσταση – έκπληξη του Εσπερινού Λυκείου στον «Κέφαλο»

Στο Λονδίνο του 1920 μας μετέφερε το θεατρικό έργο του Τζων Χάρτλεϊ Μάννερς "Πεγκ, Καρδούλα μου" που ανέβασε το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Αργοστολίου σε δύο πρωινές παραστάσεις για σχολεία, στις 24 και 25 Απριλίου, στο θέατρο «Κέφαλος» στο Αργοστόλι.

Μαθητές και καθηγητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του μαθητικού κοινού που παρακολούθησε το έργο. Κεντρική ηρωίδα της ιστορίας η Πεγκ (Αιμιλία Μπενετάτου), ένα φτωχό και απλοϊκό, αλλά γεμάτο ζωντάνια κορίτσι από τη Νέα Υόρκη, που άθελά της βρίσκεται στο Λονδίνο στο σπίτι της αριστοκρατικής οικογένειας των Τσίτσεστερ.

Όλα αρχίζουν όταν η δικηγόρος κυρία Χωκς (Αλίκη Γαλιατσάτου) ανακοινώνει τους όρους της διαθήκης του πλούσιου αριστοκράτη θείου της Πεγκ, ο οποίος αναθέτει την ανατροφή της στην οικογένεια της αδελφής του. Εκεί, η Πεγκ θα υποστεί τις προσβολές της αυταρχικής θείας Τσίτσεστερ (Χρύσα Λαμπάτου), τα ξινισμένα μούτρα της ξαδέλφης της Έθελ (Μαρία Δήμα), τις ανοησίες του υπερόπτη ξαδέλφου της Άλεκ (Τάσος Καλογερόπουλος), θα τα βάλει με τον αναιδή γόη Μπρεντ (Παύλος Τσέκος) και το σοβαρό μπάτλερ Τζάρβις (Γιώργος Τεκμενίδης) και θα γοητευτεί από τον ευγενικό κύριο Τζέρρυ (Γεράσιμος Αλεξάτος).

Ποια θα είναι η κατάληξη;

Αυτό θα το δείτε στις παραστάσεις που προγραμματίζονται για το κοινό τον Ιούνιο, μετά το τέλος των ενδοσχολικών εξετάσεων, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο blog του σχολείου (http://www.esperinogymnasioargostoliou.blogspot.gr/) και στα τοπικά ΜΜΕ.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου για τις υπέροχες ερμηνείες τους, καθώς και στη Μαρία Δήμα για την κατασκευή και επιμέλεια των σκηνικών και τη Χρύσα Λαμπάτου για την επιμέλεια των κοστουμιών.

Μουσικά «έντυσαν» την παράσταση η Γεωργία Μπαλαρά στο πιάνο και η Μαρία Δήμα στο ομώνυμο τραγούδι ('Peg O' My Heart').

Ένα μεγάλο μπράβο, τέλος, αξίζει στη φιλόλογο κ. Παρασκευή Κρούσου για τη σκηνοθετική και γενική επιμέλεια μιας παράστασης που ξεπερνά τα σχολικά δεδομένα και το Διευθυντή του σχολείου, κύριο Βαγγέλη Δετωράτο, για την έμπνευση και την επίβλεψη του όλου εγχειρήματος.

Το «Πεγκ, Καρδούλα μου» είναι ένα έργο γεμάτo κέφι, γέλιο, ευαισθησία και συγκίνηση που απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. Το στοίχημα με το μαθητικό κοινό το κέρδισε. Είμαστε σίγουροι ότι και η αποδοχή του ευρύτερου κοινού στις επόμενες παραστάσεις θα είναι το ίδιο ενθουσιώδης!


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250