Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Συναντήσεις υποψηφίων βουλευτών (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 12:37

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Συναντήσεις υποψηφίων βουλευτών (εικόνες)

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 οι υποψήφιοι βουλευτές μας, Γαλιατσάτος Σπύρος, Πολλάτου Διονυσία και Φαραντούρης Νικόλας, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κεφαλονιάς Ιθάκης κ. Μπούμη Ιωάννη, τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιπύραρχο κ. Τσιμπούκη Κωνσταντίνο, τον Λιμενάρχη κ. Σιούτη Αθανάσιο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλό Σταύρο.

Τους υποψήφιους βουλευτές συνόδευαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Αργοστολίου Βαρούχας Γιάννης, η αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Μαρία Μαρκάτου-Αλυσανδράτου κι άλλα μέλη της Οργάνωσης Μελών Αργοστολίου, με σκοπό την ενημέρωση, την καταγραφή των προβλημάτων και την θεσμική τους αντιμετώπιση την επομένη των εκλογών.

Αστυνομία:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η πρώτη επαφή έγινε με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μπούμη με τον οποίον συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας, υποστελέχωσης της υπηρεσίας, δείκτες εγκληματικότητας και κτιριακών υποδομών με κυριότερο αυτό της έλλειψης προσωπικού που το καλοκαίρι γίνεται εντονότερο γιατί οι ανάγκες αυξάνονται κατά πολύ την τουριστική περίοδο.

Πυροσβεστική:

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Στην συνέχεια, η αντιπροσωπεία των βουλευτών μας επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνομίλησαν με τον Υποδιοικητή κ. Τσιμπούκη και τον Αντιπύραρχο κ. Χατζή Χρήστο για το τεράστιο πρόβλημα των κτιριακών υποδομών, που εμποδίζει την υπηρεσία στο να έχει στην κατοχή της υπερσύχρονο εξοπλισμό λόγω του ότι δεν υπάρχει στεγασμένος χώρος ώστε αυτός να φυλάσσεται. Επίσης, τέθηκε επί τάπητος η μη αναγνώριση της εντοπιότητας στις προσλήψεις εποχιακών πυροσβεστών με αποτέλεσμα να μένουν εκτός οι ντόπιοι και να έρχονται άνθρωποι από άλλα μέρη της Ελλάδος, οι οποίοι δυσκολεύονται πολύ με την οικονομική διαβίωση τους και την εξεύρεση στέγης. Τέλος,ο κ. Τσιμπούκης τόνισε το σημαντικό ρόλο των εθελοντικών ομάδων και την πολύτιμη βοήθεια τους στην πυρόσβεση.

Στην επαφή που υπήρξε αργότερα με τους έχοντες βάρδια πυροσβέστες, μπήκε το ζήτημα της ύπαρξης τριών διαφορετικών κλιμακίων εντός της υπηρεσίας, αυτό των μόνιμων, των συμβασιούχων και των εποχιακών, που δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία της. Τέλος, έγινε αναφορά για την μη επαρκή μοριοδότηση των εποχούμενων κι εθελοντών σε μια ενδεχόμενη προκήρυξη.

Λιμενικό Σώμα:

ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Τρίτος σταθμός ήταν η συνάντηση με τον Λιμενάρχη κ. Σιούτη παρουσία του Υπολιμενάρχη κ. Μπεθάνη Ιωάννη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις αρμοδιότητες του λιμεναρχείου, που έχει στην ευθύνη του εκτός από τη ναυσιπλοϊα, την χερσαία ζώνη και τα συμβάντα σε αυτήν, την αλιεία, το εμπορικό και τουριστικό κομμάτι του λιμανιού, την ρύπανση των θαλασσών και την τήρηση όλων των προβλεπομένων κανονισμών.

Οι κκ Μπούμης, Τσιμπούκης και Σιούτης ανέφεραν την άριστη μεταξύ τους συνεργασία, που σε κρίσιμες ώρες διευκολύνει την άμεση διαχείριση κρίσεων ενώ επισήμαναν κυρίως το πρόβλημα της υποστέλεχωσης των υπηρεσιών τους λαμβανομένων υπόψη και των ιδιαιτεροτήτων της Κεφαλονιάς: 

-Μεγάλο σε έκταση νησί. 

-Οδικό δίκτυο με προβλήματα που δυσκολεύει την άμεση επέμβαση τους σε έκτακτα γεγονότα. 

-Τριπλασιασμός του πληθυσμού κατά την τουριστική περίοδο.

-Απόσταση των νησιών από την ηπειρωτική χώρα. 

Αντιπεριφέρεια:

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Τελευταίος σταθμός, η επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλό Σταύρο, με τον οποίον συζητήθηκαν τα προβλήματα στον σχεδιασμό και την εκτέλεση έργων.

Οι υποψήφιοι βουλευτές επεσήμαναν ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα τους βρει αρωγούς στην προσπάθεια των παραπάνω υπηρεσιών, με σκοπό την επαρκή κάλυψη των αναγκών των νησιών μας, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας και την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής.

Αργοστόλι 27 Μαρτίου 2023

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250