ΠΑΜΕ : Να μην κλείσουν σχολεία και απολυθούν εκπαιδευτικοί

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 14:13

ΠΑΜΕ : Να μην κλείσουν σχολεία και απολυθούν εκπαιδευτικοί

Να μην περάσει η πρόκληση που εκδηλώθηκε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) Κεφαλονιάς, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον επαναπροσδιορισμό των γεωγραφικών ορίων (τομέων), βάσει των οποίων γίνεται η κατανομή των μαθητών στα Δημοτικά σχολεία. Η Διεύθυνση Α΄βάθμιας, η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ – ΑνεξΕλλ), ο εκπρόσωπος του μεγαλοεπιχειρηματικού κόσμου του Νομού (ΕΒΕ-ΚΙ) και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών έβαλαν πλάτη στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ. Όλοι αυτοί ψήφισαν να συνεχίσουν να μην εντάσσονται στον τομέα του Δημοτικού των Δειλινάτων τα χωριά Φαρακλάτα, Ραζάτα, Δαυγάτα, Φάρσα, Κουρουκλάτα και τα χωριά της Θηνιάς. Αντίστοιχα, συνέχισαν την εξαίρεση μιας σειράς χωριών της Ανωγής Παλικής (Καμιναράτα, Χαβδάτα, Φαβατάτα, Μαντουκάτα, Αθέρας) από το Δημοτικό της Αγίας Θέκλης. Το γεγονός ότι δεν συμπεριλάβανε τα γειτονικά χωριά, ακόμη και τα όμορα, στους τομείς που καθόρισαν για τη γεωγραφική κατανομή των μαθητών, σημαίνει ότι τα παιδιά των χωριών αυτών δεν θα πηγαίνουν στα συγκεκριμένα σχολεία και έτσι υλοποιούν το σχεδιασμό για κλείσιμο των περιφερειακών σχολείων, για νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις. Αυτό συνεπάγεται μείωση των οργανικών θέσεων. Καταργήσεις σχολείων και οργανικών σημαίνει σήμερα ένα πράγμα: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Με επιλεκτικές γνωμοδοτήσεις τοπικών συμβουλίων προσπάθησαν να δείξουν ότι είχαν κοινωνική συναίνεση. Παραγνώρισαν πλήρως τις θέσεις που εξέφρασαν οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων αυτών και η Ένωση Γονέων, στην εν λόγω συνεδρίαση.

Η απόφαση ανοίγει επικίνδυνο δρόμο για την «ελεύθερη» επιλογή (βλέπε ανταγωνιστική λειτουργία) σχολείων και μάλιστα στο όνομα της διευκόλυνσης των σχολείων που στραγγαλίζουν!!! Όλοι αυτοί, σε συγχορδία, υπερψήφισαν την εισήγηση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Πρέπει να σημειωθεί ότι, κάτω από την πίεση που τους ασκήθηκε, άλλαξαν εκ των υστέρων [στα πρακτικά] την απόφαση που πήραν να εξαιρέσουν τα χωριά Κολαΐτη, Πλατειές, Μαρκόπουλο και Βεντεουράτα από το Δημοτικό Χιονάτων!!!

Να σταματήσει τώρα ο εκφυλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο εισηγητής και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας στη ΔΕΠ είναι ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων!!! Μάλιστα, είπε πεντακάθαρα ότι η εισήγηση γίνεται μόνο και μόνο για να αντιμετωπιστεί (sic) το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών!!! Με το πρόσχημα του εξορθολογισμού στις μεταφορές, επιταχύνουν την υποβάθμιση, την κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο σχολείων. Κάνουν ότι επιβάλλει το μνημόνιο και σφυρίζουν αδιάφορα για το γεγονός ότι η αντικειμενική συνέπεια είναι το χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας. Επικροτούν το νέο σχολείο, που θα λειτουργεί με διαφοροποιημένο πρόγραμμα και στο οποίο, βεβαίως, καμία γεωγραφική κατανομή δεν θα ισχύει: Ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας κι ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων δεν αντέκρουσαν το ξέσπασμα του εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής υπέρ των «καλών» σχολείων και του «δικαιώματος» οι γονείς να πηγαίνουν γενικευμένα τα παιδιά τους όπου θέλουν. Αντίθετα, με την ψήφο τους, συνηγόρησαν υπέρ.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων είπε ότι μεταφέρει απόφαση του ΔΣ, στο οποίο μετέχουν ΔΑΚΕ (απόλυτη πλειοψηφία) – ΠΑΣΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Ρωτάμε τι στάση κράτησε η κάθε δύναμη στην απόφαση αυτή; Υπήρξε κάποια παράταξη που διαφώνησε κι αν ναι γιατί δεν κατήγγειλε το γεγονός;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Να ανατρέψουμε την απόφαση της ΔΕΠ.

Εκπαιδευτικοί και γονείς: Όλοι κι όλες στη μάχη.

Αλλαγή των συσχετισμών στα όργανα του μαζικού κινήματος – ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ – οργάνωση της πάλης ενάντια στη στρατηγική κεφαλαίου – ΕΕ και όσων την υπηρετούν.

Έτσι μόνο θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση και το δικό μας δικαίωμα στη δουλειά.

 

Αργοστόλι 23/04/2013




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250