Βουλευτικές Εκλογές 2023: Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Νομό μας (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 21:35

Βουλευτικές Εκλογές 2023: Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Νομό μας (εικόνες/video)

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κεφαλονιάς και Ιθάκης παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης, στα γραφεία της στο Αργοστόλι, τους υποψηφίους βουλευτές για το Νομό μας.

Πρόκειται για τους (αλφαβητικά), Σπύρο Γαλιατσάτο, Διονυσία Πολλάτου και Νικόλα Φαραντούρη, οι οποίοι είχαν ανακοινωθεί επισήμως τις προηγούμενες ημέρες.

Στο πάνελ βρέθηκαν και προλόγισαν ο Γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σπύρος Ποταμιάνος – Παγώνης, καθώς και η τέως βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Τόσο ο κ. Ποταμιάνος – Παγώνης, όσο και η κα Θεοπεφτάτου, τόνισαν πως «πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής, με τρία δυναμικά στελέχη που εκφράζουν την τοπική κοινωνία μας».

Ο Σπύρος Γαλιατσάτος, όταν πήρε τον λόγο τόνισε πως: «Σήμερα γίνεται η επίσημη έναρξη για την κατάκτηση της έδρας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Κεφαλληνίας. Κάθε ψήφος έχει και ιδιαίτερη σημασία. Μαζί με τους συνυποψηφίους μου, θα δώσουμε την τίμια μάχη μας. Γνωρίζουμε τα προβλήματα του τόπου μας και της κοινωνίας και ενωμένοι θα δώσουμε τον αγώνα μας, σταθερά και με στοχοπροσήλωση, ώστε να δώσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερους ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η Διονυσία Πολλάτου ανέφερε από την πλευρά της πως: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις πράξεις και τα σχέδιά της είναι μια σκληρή Δεξιά Κυβέρνηση, που μοναδικό στόχο έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων. Κατεβαίνω σε αυτές τις εκλογές για την συστράτευση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, έστε την Δευτέρα των Εκλογών να έχει έρθει η ανατροπή».DSC 0010

Ο Νικόλας Φαραντούρης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως: «Διαπιστώσαμε πως υποχωρεί το κράτος δικαίου, διαπιστώσαμε πως η αξιοκρατία δεν υπάρχει, διαπιστώσαμε πως υπάρχει συνεχής διολίσθηση πολιτική και κοινωνική. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει την διαφορά και να είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης. Συμπεριλαμβάνει εμπειρία και φρεσκάδα. Είναι ένα ψηφοδέλτιο του κόσμου, που έρχεται από κάτω και δεν επιβλήθηκε από πάνω. Όλοι μας έχουμε θέσεις ευθύνης και είμαστε σαρξ εκ της σαρκός! Το σύνθημά μας είναι δικαιοσύνη παντού. Ζούμε άλλωστε μία συνταγματική εκτροπή τους τελευταίους μήνες με τις παρακολουθήσεις ακόμα και στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Εχουμε όραμα, αγωνία, ενθουσιασμό και τα αφτιά μας είναι ανοικτά. Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας».

Στην παρουσίαση το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν, ο τ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Θόδωρος Γαλιατσάτος, o τέως Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλονιάς - Ιθάκης και νυν περιφερειακός σύμβουλος  της "ΑΝΑΣΑ" Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου Διονύσης Γασπαρινάτος, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος και το μέλος του ΔΣ Άγγελος Θεοδωρακάτος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου Αριστοτέλης Μπατιστάτος, καθώς και στελέχη και φίλοι του κόμματος.

Παρακάτω το ηχητικό των ομιλιών των τριών υποψηφίων

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefaloniagr-3?si=29f6f22c1631437bb7845c8d10eae72e&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

Παρακάτω τα διογραφικά των υποψηφίων 

DSC 0032

Βιογραφικό Σπύρος Γαλιατσάτος

           Σπυρίδων Γαλιατσάτος του Μιχαήλ – Σωτηρίου

Γεννήθηκε το 1953 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων   στο BCA

Έχει ένα παιδί, τον Διονύσιο –Γεράσιμο

1977 : Μόλις απολύθηκε από τις τάξεις του στρατού το ίδρυσε ξενοδοχειακή μονάδα, που λειτουργεί με την μορφή Α.Ε. στην οποία είναι Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος.

1993: Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης και μέλος του Δ.Σ έως το 1993

1993: Πρόεδρος της ως άνω έως το 2015.

1996 : Μέλος του Δ.Σ της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ) έως το 2017 ειδικότερα από το 2006 έως το 2003 διετέλεσε Αντιπρόεδρος και από το 2006 έως το 2012 Γενικός Γραμματέας.

1997: Μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε) έως το 2018 και ειδικότερα από το 2000 έως το 2007 , διετέλεσε Αντιπρόεδρος

2006 : Μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε) έως το     2020.

2000: Μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Νόμου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ως εκπρόσωπος του Ξ.Ε.Ε), έως το 2011

1988: Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Π.Ε.Π Ιονίων Νήσων, έως το 2012 και από το 2014 έως το 2019 (ως εκπρόσωπος του Ξ.Ε.Ε), καθώς και από το 2020 έως και σήμερα, (ως εκπρόσωπος του Σ.Ε.Τ.Ε)

2002: Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (E.T.I.N A.E), έως το 2014.

2014: Περιφερειακός Σύμβουλος με την Παράταξη του κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου (ΑΝΑΣΑ) και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής Π.Ι.Ν, έως το 2019

2014: Μέλος του Δ.Σ (Γραμματέας) του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειώ Ελλάδας (Ε.Ν.Π.Ε) έως το 2019

2019: Περιφερειακός Σύμβουλος με την παραπάνω Παράταξη (ΑΝΑΣΑ), έως και σήμερα.

2020: Μέλος της Γραμματείας Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

DSC 0037

Βιογραφικό Διονυσίας Πολλάτου 

Η Πολλάτου Διονυσία του Βασιλείου και της Βενετίας γεννήθηκε στα Μαντζαβινάτα της Κεφαλονιάς το 1965, από αριστερή οικογένεια, που έχει πληρώσει ακριβά τη συμμετοχή της στην Εθνική Αντίσταση.

Σπούδασε στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απ’ όπου αποφοίτησε το 1989 με πτυχίο του τμήματος Φυσικής. Κατά την διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ως υποψήφια στις φοιτητικές εκλογές, πάντα με αριστερά σχήματα, όπως επίσης ήταν ενεργό μέλος σε πολιτιστικούς και επιστημονικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου.

Από το 1991 ζει μόνιμα στο Ληξούρι, όπου εργάστηκε ως καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα, ενώ από το 2005 υπηρετεί ως μόνιμη εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου.

Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2014 και εκλεγμένη στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, με την παράταξη των ΣΥΝΕΚ (Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις) και είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς κ Ιθάκης .

Έχει ενεργή κοινωνική δράση με έμφαση στα θέματα Παιδείας και Πολισμού, συμμετέχοντας σε τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Μέσα από την πολύχρονη επαγγελματική της εμπειρία στα σχολεία είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος και τα προβλήματα της νέας γενιάς.

Είναι παντρεμένη με το Φανούριο Βολτέρα και έχουν μια κόρη την Αγγελική.

DSC 0043

Βιογραφικό Νικόλα Φαραντούρη

Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Κατάγεται από τη Σάμη.

Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών με μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει δημοσιεύσει 12 μονογραφίες, βιβλία και επιμέλειες επιστημονικών τόμων και περισσότερες από 70 μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σειρές.

Έχει 23 χρόνια δικηγορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε υποθέσεις ευρωπαϊκού δικαίου, δικαίου του ανταγωνισμού, τραπεζικού δικαίου ναυτικού δικαίου, ενέργειας και περιβάλλοντος. Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, νομικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς και διεθνή δικαστήρια, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Νομικός Σύμβουλος και Πρόεδρος διεθνών εταιρειών και της ΔΕΠΑ A.E. (2009-2019), Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Πανεπιστημιακών Ευρωπαϊκών Σπουδών κ.α. Το 2014 οργάνωσε και έκτοτε διευθύνει το πρώτο διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ελλάδα αφιερωμένο στην Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας, στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το 2016-2019 υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της διεθνούς ένωσης 45 ενεργειακών εταιρειών EUROGAS στις Βρυξέλλες.

Το 2019 κέρδισε στα διεθνή δικαστήρια τη δικαστική διαμάχη κατά της Τουρκίας ύψους $200 εκατομμυρίων για τις τιμές φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Είναι Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.

Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: Λέκτρα Θερινά (εκδόσεις Στοιχειάγρα 2009), Εν πτήσει – Πόλεις σε τέσσερις ηπείρους (εκδόσεις Περισπωμένη 2013), Πράξις Γ΄ (εκδόσεις Περισπωμένη 2019).

Το 2015 δημιούργησε στην Κεφαλονιά με την οικογένειά του την πρότυπη τουριστική επιχείρηση Ionian Trilogy Luxury Villas και Ionian Trilogy Premium Wines στην περιοχή της Σάμης.

Έγγαμος με τη Δώρα Αϊβάζογλου, πατέρας τριών παιδιών, του Ευάγγελου, της Κατερίνας και του Θεόδωρου.

Είναι Σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Βίντεο: Σάκης Βούτος

{https://www.youtube.com/watch?v=ysHQ1LTGNX8}

{https://www.youtube.com/watch?v=yQaFGf7WqWs}

DSC 0003DSC 0005DSC 0007DSC 0008DSC 0013DSC 0016DSC 0018DSC 0020DSC 0021DSC 0023DSC 0025DSC 0029DSC 0041DSC 0047DSC 0048DSC 0049DSC 0050DSC 0052DSC 0053DSC 0060DSC 0064DSC 0072DSC 0073

 

          

                  




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ