Βαγγέλης Λουκέρης στον Inkefalonia 89,2: “Άστοχo το άρμα του Δήμου Ληξουρίου με τον Ερντογάν, άστοχοι και όσοι το υπερασπίστηκαν” – Αιχμές για τον Κώστα Αρβανίτη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 11:19

Βαγγέλης Λουκέρης στον Inkefalonia 89,2: “Άστοχo το άρμα του Δήμου Ληξουρίου με τον Ερντογάν, άστοχοι και όσοι το υπερασπίστηκαν” – Αιχμές για τον Κώστα Αρβανίτη

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο τ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Βαγγέλης Λουκέρης, με αφορμή το δελτίο τύπου που κοινοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με την επίσκεψη του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Αρβανίτη στο Ληξούρι.

«Πρώτα απ όλα η σκέψη όλων μας είναι στον γειτονικό λαό της Τουρκίας που περνά πραγματικά δύσκολες στιγμές ένεκα των φονικών σεισμών. Δεν μπορεί να μείνει κανείς ασυγκίνητος και επιβάλλει ο πολιτισμός μας και το ανθρώπινο Ελληνικό πνεύμα απέναντι σ΄ αυτή την τραγική ανατροπή της καθημερινότητας αυτών των ανθρώπων που μας διδάσκει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, να νιώσουμε ότι όλοι είμαστε ίσοι. Όσα συμβαίνουν στην Τουρκία είναι γροθιά στο στομάχι και εν τα χωρά ανθρώπινος νους. Προς τιμήν της η Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός και η αντιπολίτευση είμαστε αλληλέγγυοι στον Τουρκικό και Συριακό λαό. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Ερντογάν και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του. Σ’ αυτή τη φάση παραμερίζουμε τις διαφορές μας , που αφορούν το Αιγαίο και δεν θα μα σύρουν όπως θέλουν μερικοί να μοιράσουμε τα δικά μας. Μπροστά στον ανθρώπινο πόνο η Ελλάδα πάντα δείχνει ανωτερότητα και αλληλεγγύη και αποδεικνύει στην Ευρώπη το ποιοί είμαστε».

«Όσο για το άρμα του Δήμου Ληξουρίου που παριστάνει τον Ερντογάν με την επιγραφή «εμείς ερχόμαστε μέρα» , ήταν μια αστοχία και πιστεύω ότι δεν εξέφραζε ούτε τους εμπνευστές του. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γαλανός θα μπορούσε να ζητήσει μία συγνώμη και να λήξει εκεί η κατάσταση. Εγώ ως Ληξουριώτης, ζήτησα συγνώμη γι αυτό το άρμα. Όποτε και να φτιάχτηκε όπως και να βγήκε, δεν δικαιολογείται και δεν συνάδει με το πνεύμα και την σάτιρα του Ληξουρίου. Ο Αντιδήμαρχος υπερασπίστηκε το άρμα, επομένως κακώς το απέσυρε. Τα σχόλια που έγιναν δεν ήταν απρόσωπα και στο FB ακόμα και αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής ανεβαίνουν. Άστοχη η τοποθέτηση του και για τα συμφέροντα που είπε ότι κρύβονται πίσω από τα σχόλια. Εκφράζω την πλειοψηφία των συμπολιτών μου και δεν είναι όλα πολιτικά. δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει ο κ. Γαλανός».

«Η λέξη που αναφέρω στην πρώτη ενότητα του δελτίου μου με την οποία χαρακτήρισε ο κ. Αρβανίτης ως δημοσιογράφος από μικροφώνου τον π. πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θα έπρεπε να είναι απαγορευτική από τους ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, η διαχειρίζονται την τύχη του Ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ευγενείς ακόμα και με τους αγενείς και να ακούμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο. Ο κ. Αρβανίτης αποκάλεσε τον κ. Σαμαρά όπως το αναφέρω στο δελτίο, τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί ,αλλά η Δημοκρατία μας δεν μας επιτρέπει να μεταχειριζόμαστε τέτοιες εκφράσεις».

«Είχα προηγουμένως ένα τηλέφωνο από τον κ. Σπύρο Παγώνη τον Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα έχω κοινοποιήσει, όμως δε πρέπει να μένουμε αμέτοχοι και σιωπηροί όταν κάποια πράγματα έχουν ειπωθεί σε βάθος χρόνου. Ο κ Τσίπρας αποκαλούσε Γερμανοτσολιά τον κ Σαμαρά, προχθές ο κ Σπίρτζης είπε ότι με το καλό η με το άγριο πρέπει να φύγει η ΝΔ, η άλλη υποψήφια βουλευτής «θα τους φάμε», αυτή την δημοκρατία επαγγέλλονται και όλα αυτά έρχονται σε μία σειρά να δέσουν. Δράττομαι της ευκαιρίας μια και ήρθε ο κ Αρβανίτης και είπα ότι το κυρίαρχο για το Ληξούρι θα ήταν να μας εξηγήσει με τι κριτήρια έφυγε το ΤΕΙ ,γιατί το ΤΕΙ το έκλεισε ο κ. Γαβρόγλου. Εμείς ως Δημοτική Αρχή παλέψαμε για το ΤΕΙ, φέραμε και δεύτερο Τμήμα. Εγώ δεν έμαθα ποτέ να είμαι παλαμάκιας και να χειροκροτώ και βάζω τα πράγματα στην σωστή τους υπόσταση. Τώρα το Ληξούρι έχει μείνει ο φτωχός συγγενής όλης της Κεφαλονιάς και αυτό δεν απαλλάσσει για κάποιες αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν και για κάποια έργα που έπρεπε να γίνουν ακόμα και τη σημερινή κυβέρνηση. Ως Κεφαλονίτες , πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως έχουν».

«Στο δελτίο μου θα μπορούσα να γράψω κι άλλα πολλά . Αυτά που αναφέρω είναι καταγεγραμμένα γεγονότα. Θα μπορούσα να αναφερθώ στις συντάξεις, στον κατώτερο μισθό 751 ευρώ που είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας και σε πολλά άλλα. Προχθές έκλεισαν το μάτι στην Χρυσή Αυγή ψηφίζοντας παρών στην Βουλή. Το μόνο κόμμα που στάθηκε εντάξει ήταν το ΠΑΣΟΚ, Και οι πλειστηριασμοί φυσικά και ήταν νόμος του Τσίπρα , όμως 4 χρόνια δόθηκε ο χρόνος στην ΝΔ να το φτιάξει».

« Δεν μπορώ να κρίνω εγώ πως σκέφτεται και πως λειτουργεί η παρούσα ΝΟΔΕ, εγώ ως τ. πρόεδρος εκείνο που έχω να πω και χωρίς υστεροφημία, είναι ότι είμαστε η παράταξη που δίνει το παρόν σε κάθε δύσκολη στιγμή και που οφείλει να δώσει τη μάχη ενωμένη εν όψει των εκλογών. Δηλώνω παρόν για τη μεγάλη παράταξη που της χρωστάμε πολλά και παρόν για την πατρίδα που της χρωστάμε τα πάντα. Δηλώνω παρόν και μάχιμος ως απλός πολίτης και στέλεχος της ΝΔ και τίποτε παραπάνω. Ας τοποθετηθεί η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, γιατί και εγώ πραγματικά βλέπω εδώ και λίγο καιρό σιωπή».

« Καλά καρναβάλια, καλές εκλογές να έχουμε, μέσα σε πολιτισμένο κλίμα και χωρίς ακρότητες, γιατί αυτές δυστυχώς μένουν και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή και κάνουν τους νέους να απέχουν από τα κοινά. Εύχομαι οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας να βρούν διεξόδους, γιατί ξέρουμε από σεισμούς σε πολύ μικρότερη βέβαια έκταση και ακόμη δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές μας. Η συνδρομή μας σ αυτούς είναι παρακαταθήκη, γιατί όλα στη ζωή είναι δανεικά και η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-vaggelis?si=f033af2e28db43e3baa7ba01c65e8be8&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250