Παναγής Καππάτος: Οι σημαντικές ειδήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 09:00

Παναγής Καππάτος: Οι σημαντικές ειδήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα

Την προηγούμενη εβδομάδα ο καταστρεπτικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία μας συγκλόνισε όλους. Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη γνωρίζουμε τις συνέπειες τέτοιων καταστροφών. Συγχαρητήρια στους φορείς και τους πολίτες των νησιών μας που συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους.

Στη χώρα μας συνεχίζονται οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας σε κάθε τομέα. Η καλή πορεία της οικονομίας δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για θετικές πρωτοβουλίες:

ΕΣΥ & Πυροσβεστική

Αυξάνεται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για Υγειονομικούς και Πυροσβέστες, ένα σημαντικό μέτρο στήριξης στο δύσκολο έργο τους για το κοινωνικό σύνολο. Μηνιαία αύξηση από 40€ έως 70€ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο του 2023. Αυξάνονται και οι δικαιούχοι με νέες ειδικότητες στο ΕΣΥ και όλους τους εποχικούς της Πυροσβεστικής.

Υγεία

Ο Ψηφιακός Φάκελος Ασθενούς εμπλουτίζεται με νέες υπηρεσίες υγείας και 431 τύπους εξετάσεων. Οι χρήστες του gov.gr και της εφαρμογής MyHealth αποκτούν για πρώτη φορά ψηφιακό φάκελο και ιστορικό ασθενούς, μειώνοντας έτσι δραστικά τη γραφειοκρατία, τις περιττές επισκέψεις και τα ογκώδη νοσοκομειακά αρχεία.

Δημογραφικό

Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από 6 σε 9 μήνες. Άνοιξε η πλατφόρμα για όσες μητέρες βρίσκονται ήδη σε άδεια (κέρδος 1840€). Ακόμη ένα μέτρο στήριξης της οικογένειας και αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος.

Ενέργεια

4η φθηνότερη χώρα στην λιανική τιμή ρεύματος η Ελλάδα τον Ιανουάριο. Η μέση τιμή κιλοβατώρας στην Ελλάδα ήταν 24,16 λεπτά, ενώ στην ΕΕ 36,45. Πρόκειται για την πραγματική τιμή που πληρώνουν οι οικιακοί καταναλωτές μετά τις επιδοτήσεις. 7% η μείωση τιμής από Δεκέμβριο.

Ένοπλες Δυνάμεις

Αναπροσαρμοσμένο ειδικό μισθολόγιο από την 1/1/2024 για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, καθώς οι αμοιβές τους βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την αποστολή τους

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Κυβερνητικο εργο Φεβ2




00 inkefalonia general ad 300X250