Το Εργατικό Κέντρο για τις διακοπές ρεύματος στο νησί - Παράσταση διαμαρτυρίας σε ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ στο Αργοστόλι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 11:14

Το Εργατικό Κέντρο για τις διακοπές ρεύματος στο νησί - Παράσταση διαμαρτυρίας σε ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ στο Αργοστόλι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλει στο λαό των νησιών μας ότι από σήμερα το πρωί συνεργεία εργολάβων επιδίδονται σε διακοπές ρευμάτων σε λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που μας έχουν φορτώσει τα μονοπώλια της ενέργειας και οι κυβερνήσεις.

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο με ολομέτωπη επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Η ακρίβεια είναι στα ύψη με ολοένα καινούργιες ανατιμήσεις στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια στιγμή στα νησιά μας εκατοντάδες οικογένειες αδυνατούν με το πενιχρό τους εισόδημα να ανταποκριθούν στις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα, εκατοντάδες πνίγονται από διακανονισμούς και τώρα μέσα στην καρδιά του χειμώνα οι μεγαλοκαρχαρίες της ενέργειας μας αναγκάζουν να παγώσουμε για να μη χάσουν σεντς από τα αμύθητα κέρδη τους, που γιγαντώθηκαν το τελευταίο έτος. “Αέρα στα πανιά” όλων αυτών και στις χοντρές τους “μπίζνες” έχει δώσει η πολιτική που πιστά υπηρετούν όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις, με χρηματιστήρια ρύπων, “πράσινες κατά τ’ άλλα” ενέργειες, ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και τόσα άλλα που καταδικάζουν το λαό μας σε ενεργειακή φτώχεια.

Να σταματήσει εδώ και τώρα η επιχείρηση διακοπής ρεύματος σε σπίτια στο Αργοστόλι που έχει ξεκινήσει από το πρωί. Η ΔΕΗ -και οι άλλοι πάροχοι- να ανακαλέσουν άμεσα τις διαταγες τους.

Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, χωρίς βασικά αγαθά του σύγχρονου πολιτισμού!

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ στο Αργοστόλι!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

3/2/2023




00 inkefalonia general ad 300X250