Σωματείο Eνοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων "Οι Πρόννοι" & Κάτοικοι περιοχής Πόρου: "Στείλτε μας έναν αγροτικό γιατρό!"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 17:56

Σωματείο Eνοικιαζομένων Δωματίων &  Διαμερισμάτων "Οι Πρόννοι" & Κάτοικοι περιοχής Πόρου: "Στείλτε μας έναν αγροτικό γιατρό!"

Σωματείο Eνοικιαζομένων Dωματίων

                       &

Διαμερισμάτων ‘’ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ’’

& Κάτοικοι περιοχής Πόρου

 

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών της περιοχής μας για την συνεχόμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Το καρκίνωμα που υποθάλπουν χρόνια υπόγειες δυνάμεις πρέπει να πάρει τέλος .

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να επιστρέψουν οι αγροτικοί   Ιατροί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε αναδείξει ανάλογα παράπονα επί δεκαετίες

Το Σύνταγμα της Ελλάδας ορίζει: Άρθρο 5.5 "Ο καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας......" και Άρθρο 21.3 : " Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων." 

. Όμως αντ’ αυτού ανασφάλεια και εγκατάλειψη, οι πολίτες βιώνουν που ζουν στα Ελληνικά νησιά μας. Αυτό οφείλεται στην πλήρη εγκατάλειψη των αγροτικών ιατρείων,

Είναι φανερό ότι τα αγροτικά ιατρεία εξακολουθούν να αποτελούν τον πυρήνα σε διάφορα νησιά. Η αποστελέχωση  και η διάλυσή τους δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες. Σε αντίθετη περίπτωση οι πολίτες διακατέχονται από ανασφάλεια, φόβο, ταλαιπωρούνται, εν τέλει διακινδυνεύουν τη ζωή τους..

Μπροστά σε αυτό το οξύ πρόβλημα οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να αποδείξουν εμπράκτως τις υποχρεώσεις τους στους πολίτες, προς αναπλήρωση των άμεσων αναγκών και μόνιμη επίλυση του προβλήματος.

Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και απαιτούμε από τον Υπουργό Υγείας τον Βουλευτή Κεφαλονιά, τον κύριο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς για την επίλυση των προβλημάτων,.

Θα αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του Υπουργείου Υγείας.

Με εκτίμηση

Το Δ .Σ του Σωματείου Οι Προννοι , επ/ πρόεδρος Γ. Μεταξάς . Κάτοικοι ,και επιχειρηματίες της


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250