Ομιλία της Βουλευτή για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 03:21

Ομιλία της Βουλευτή για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου

Για τη Ναυτιλία και για θέματα ναυτικής εκπαίδευσης τοποθετήθηκε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, με αφορμή το σχέδιο νόμου που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, με θέμα «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις». Στο λόγο της η Βουλευτής, ανέφερε μεταξύ άλλων πως δε γίνεται καμία αλλαγή όσο αναφορά στη ναυτική εκπαίδευση, ενώ οι ΑΕΝ έχουν αφεθεί στη μοίρα τους αφού δε φαίνεται να υπάρχει ούτε καν η στοιχειώδης πολιτική βούληση, εκ μέρους της κυβέρνησης, για την επίλυση της σωρείας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Τα περισσότερα προβλήματα έχουν να κάνουν με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, με την υποστελέχωση των σχολών σε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, με τις ελλείψεις μόνιμων καθηγητών, με τις ελλείψεις εργαστηριακού εξοπλισμού καθώς και με την απαραίτητη αναθεώρηση του νόμου 2638/98 ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα ναυτικής εκπαίδευσης που υπάρχουν σε άλλα κράτη.


Στην ομιλία της η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου συμπεριέλαβε ένα βασικό σχολιασμό για τα άρθρα του εν λόγω πολυνομοσχεδίου, ενώ κατέθεσε και μία πρόταση επί του άρθρου 21.

Συγκεκριμένα η Βουλευτής είπε ότι θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο ότι με την συμπλήρωση τριετίας των μόνιμων Επίκουρων Καθηγητών ή καθηγητών εφαρμογών, να γίνεται άμεση σύγκλιση εκλεκτορικού σώματος απ' το Υπουργείο προκειμένου να αξιολογούνται, και εφόσον συμπληρώνουν τα προσόντα που προβλέπονται απ' το νόμο να εξελίσσονται στην επόμενη βαθμίδα.

Η ναυτιλία είναι ένας σημαντικός πυλώνας της οικονομίας της Ελλάδας και ως εκ τούτου η ναυτική εκπαίδευση πρέπει να αντιμετωπισθεί με δέουσα επιμέλεια και προσοχή.

Απ' το γραφείο της Βουλευτή,

 




00 inkefalonia general ad 300X250