H TE Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ για την διακοπή της γραμμής Σάμη - Πάτρα - Ιθάκη: "Πρακτική που δημιουργεί απαράδεκτη κατάσταση στη μεταφορά των κατοίκων"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 09:32

H TE Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ για την διακοπή της γραμμής Σάμη - Πάτρα - Ιθάκη: "Πρακτική που δημιουργεί απαράδεκτη κατάσταση στη μεταφορά των κατοίκων"

Για άλλη μια χρονιά η εταιρεία «Levante Ferries» διέκοψε την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρας-Σάμης- Ιθάκης με πρόσχημα αυτή την φορά την προβλεπόμενη από το Ν.2932 του 2001 ετήσια διακοπή δρομολογίων.

Η παραπάνω πρακτική, που πλέον έχει καθιερωθεί από την συγκεκριμένη εταιρεία, δημιουργεί μια απαράδεκτη κατάσταση στη μεταφορά των κατοίκων σημαντικού μέρους της Κεφαλονιάς, αλλά κυρίως της Ιθάκης, που αναγκάζονται να κάνουν ένα πολύωρο ταξίδι- οδύσσεια προς την ηπειρωτική Ελλάδα, είτε μέσω «Αστακού» είτε μέσω Κυλλήνης, με μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος.

Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει και συμπληρώνει την πολιτική, όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ, μείωσης του κόστους των εφοπλιστών στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητάς τους. Έτσι, υιοθετώντας όλες τις αξιώσεις τους, κρατικές επιδοτήσεις εκατομμυρίων για τις «άγονες γραμμές», μείωση του κόστους λειτουργίας των πλοίων (επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών, παραπέρα μείωση της οργανικής σύνθεσης των πλοίων, εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης και της «εκ περιτροπής» εργασίας για τους ναυτεργάτες, μείωση του χρόνου υποχρεωτικής δρομολόγησης των πλοίων στις τακτικές γραμμές κ.α), φροντίζουν να μην αντικαθιστάται το καράβι που μπαίνει σε ακινησία με άλλο, προκειμένου να μην ζημιώσουν οι εφοπλιστές στην υποτονική χειμερινή περίοδο.

Ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που κάθε χρόνο πλήττεται βάναυσα από αυτήν την πολιτική έχοντας αποκτήσει πείρα τόσα χρόνια, μόνο ως υποκριτικό και προεκλογικό μπορεί να αντιληφθεί το όψιμο «ενδιαφέρον» των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για την διακοπή των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Σάμης – Πάτρας.

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς –Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί τον λαό να γυρίσει την πλάτη στην πολιτική των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και των τοπικών ερεισμάτων τους, που προεκλογικά καταδικάζουν την περικοπή δρομολογίων από την εταιρεία Levante Ferries και μετεκλογικά την βραβεύουν για τις «επιδόσεις» της.

Η μόνη λύση σε αυτή την πολιτική, είναι η θέση που προβάλλει το ΚΚΕ για Ενιαίο Δημόσιο Οργανισμό ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που θα αντιμετωπίζει τις μεταφορές ως κοινωνικό αγαθό υπηρετώντας τα συμφέροντα του λαού και όχι ως εμπόρευμα που υπηρετεί την κερδοφορία των εφοπλιστών.

Τ.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ του ΚΚΕ

 




00 inkefalonia general ad 300X250