Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου στο Αργοστόλι (photos + video)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 14:29

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου στο Αργοστόλι (photos + video)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου στο Αργοστόλι, ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους στην Ελληνορωσική φιλία.Σκοπός του κέντρου είναι η υποστήριξη των προσπαθειών για ενίσχυση φιλικών σχέσεων μεταξύ των ομόθρησκων λαών στους τομείς Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Εμπορίου και όπως ειπώθηκε από τους παραβρισκόμενους «η καρδιά της Ρωσίας χτυπάει από σήμερα στην Κεφαλονιά και το Αργοστόλι» . Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Εκ μέρους της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο σύμβουλος και επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Παιδείας και Επιστήμης στην Αθήνα ο κ. Αλεξάντερ Χομένκο, o οποίος όπως θα δείτε και παρακάτω στο βιντεο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Κεφαλονιά και την νέα προοπττική που ανοίγεται.

Την εκδήλωση χαιρέτησε πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Εταιρείας Ελληνορωσικής Φιλίας, Δημήτρης Ζαφειράτος, από του πρωτεργάτες για την δημιουργία του Ρωσικού Κέντρου στο Αργοστόλι, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλλονιάς κ. Γεώργιος Χωραίτης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η Αστυνομική Διέυθυνση Κεφαλληνίας θα κάνει ο,τι είναι δυνατόν για την ασφαλέστερη παραμονή των Ρώσων τουριστών και επισκεπτών στο νησί μας.

Ιδιαίτερη μνεία όσον αφορά στις προσπάθειες σύσφιξης των σχέσεων της Κεφαλονιάς με τη Ρωσική πλευρά έγινε για το έργου του κ. Μανώλη Βαλέτα.

Τον αγιασμό του Ρωσικού Κέντρου στο Αργοστόλι τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδωνας Πετεινάτος, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα.

https://www.youtube.com/watch?v=JzoJR_uTr1w
https://www.youtube.com/watch?v=BqFajpTNl3Y




00 inkefalonia general ad 300X250