Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών του Σχολικού Συγκροτήματος "Φαραώ"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 13:21

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών του Σχολικού Συγκροτήματος "Φαραώ"

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Αργοστολίου

Το βασικό πρόβλημα ασφαλείας των μαθητών του σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ που στεγάζονται τα δυο Λύκεια από τις 13 Σεπτεμβρίου 2016 που λειτουργούν στο νέο Σχολικό Συγκρότημα παραμένει άλυτο.

Κάθε χρόνο αντιμετωπίζεται η ίδια επικίνδυνη κατάσταση που έχει να κάνει με το μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο που δέχεται ο περιφερειακός δρόμος του Αργοστολίου που στην διασταύρωση-κόμβος Φαραώ με την επαρχιακή οδό Αργοστολίου-Αεροδρομίου και Αργοστολίου-Κομποθεκράτων, δυσκολεύει πεζούς στην πλειοψηφία μαθητές των 1ου, 2ου Λυκείου, 2ου Νηπιαγωγείου (Φαραώ) και των μαθητών του ΕΠΑΛ από την περιοχή της Λάσσης στο επικίνδυνο αυτό σταυροδρόμι, καθώς με τις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν τα διερχόμενα οχήματα και με την έλλειψη πεζοδρομίων συνδυάζουν έναν μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών   γιατί αναγκάζονται να περπατούν στο δρόμο με άμεσο κίνδυνο να υπάρξει ατύχημα από διερχόμενο όχημα.

Κάθε χρόνο οι υπεύθυνοι των αρμόδιων Υπηρεσιών της Π. Ε. Κεφαλλονιάς και του Δήμου Αργοστολίου που πολλοί από αυτούς είχαν και έχουν παιδιά μαθητές σε αυτά τα σχολεία υπόσχονται την άμεση επίλυση του προβλήματος, αλλά μένουν στα λόγια.

Είναι εφικτό με τον καθαρισμό των άκρων της οδού Λάσσης, ειδικά αριστερά πριν το περιφερειακό που τα χόρτα, τα βάτα και τα τρεχούμενα μόνιμα νερά αναγκάζουν τους πεζούς να βαδίζουν προς τα μέσα στην οδό, την τοποθέτηση ειδικών κώνων, την διαγράμμιση στον κόμβο Φαραώ, την κατάλληλη σήμανση και τοποθέτηση πινακίδων για την ύπαρξη σχολικών μονάδων και ορίου ταχύτητος και την πρόσληψη ενός σχολικού τροχονόμου στον κόμβο Φαραώ για τη φροντίδα της ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.

Αν η πρόσληψη δεν είναι εφικτή, να γίνει αίτημα από τον Δήμο στην τροχαία, με το οποίο να ζητείται η συνδρομή τους κατά τις απαιτούμενες ώρες.

Ζητούμε την άμεση λύση για να προστατευθούν όλοι οι πεζοί και να προληφθεί οποιαδήποτε άσχημο περιστατικό. 

 




00 inkefalonia general ad 300X250