Σκορπιός: Ξεκίνησε η μετακόμιση - Μαζεύουν τα έπιπλα του Ωνάση!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 12:08

Σκορπιός: Ξεκίνησε η μετακόμιση - Μαζεύουν τα έπιπλα του Ωνάση!
https://youtu.be/ZfRjyIS5ex8

Ο Σκορπιός, το νησί-σύμβολο της δυναστείας Ωνάση, ανήκει πλέον στην κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ, Εκατερίνα. Οι εργασίες συντήρησης που γίνονται σήμερα στο νησί ώστε να είναι όλα έτοιμα και στην εντέλεια ερημώνουν τον θρυλικό Σκορπιό.

Το σύμβολο μιας άλλης εποχής ευμάρειας και χλιδής αλλάζει εποχή. 
 
Νταλίκες παίρνουν ό,τι έχει απομείνει από το νησί και τα φορτηγά μπαίνουν φορτωμένα στα φέρι μπόουτ και καταλήγουν στο Μεγανήσι.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μεγανησίου, Ευστ. Ζαβιτσάνος στο meganisinews.gr «αυτό που θα θέλαμε από τους νέους ιδιοκτήτες είναι να σεβαστούν την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας. Ο Σκορπιός και όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα, είναι περιοχή φυσικού κάλλους όπου βασιλεύει η απλότητα και η ηρεμία. Δεν θέλουμε να γίνει εδώ Σεν Τροπέ ή διεθνής πασαρέλα. Άλλωστε, εδώ έχουν έλθει πολλοί διάσημοι άνθρωποι που έχουν σεβαστεί απόλυτα την περιοχή μας».


O επίγειος παράδεισος του Αριστοτέλη Ωνάση πουλήθηκε στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ναι, είναι αυτός που κατείχε το 10% της Τράπεζας Κύπρου και του οποίου το όνομα τις τελευταίες ημέρες ακούστηκε έντονα, μια και η κυπριακή κυβέρνηση προσπάθησε να τον πείσει να μπει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τοποθετώντας 1,5 δισ. ευρώ, χωρίς ωστόσο εκείνος να το δεχτεί - αυτές τις ημέρες σε Κύπρο, Ελλάδα, Γενεύη και Αγία Πετρούπολη ετοιμάζονται τα χαρτιά πώλησης του Σκορπιού με τιμή που ξεπερνά τα 110 εκατ. δολάρια, ποσό αρκετά μικρό για το πορτοφόλι του κ. Ριμπολόβλεφ, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από λίγα χρόνια έβγαλε από τον οικογενειακό κορβανά 88 εκατ. δολάρια για να αγοράσει στη μεγαλύτερή του κόρη Εκατερίνα το ακριβότερο διαμέρισμα στο κέντρο του Μανχάταν. Είναι γνωστό πως η Αθηνά Ωνάση, η μοναδική χρυσή κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση, θέλει διακαώς να απαλλαγεί από το δυσβάσταχτο κόστος συντήρησης του νησιού, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζει το 1 εκατ. δολάρια τον χρόνο. Ηταν το 1963 όταν ο Σκορπιός, ένα νησάκι 800 στρεμμάτων απέναντι από το καταπράσινο Νυδρί και δίπλα από το γραφικό Μεγανήσι, πουλήθηκε στον Ωνάση.

 
Ο Ελληνας επιχειρηματίας πλήρωσε για την αγορά του στους ιδιοκτήτες -που καλλιεργούσαν εκεί ελαιόδεντρα- το τεράστιο για την εποχή ποσό των 3 εκατ. δραχμών. Οπως λένε παλιοί κάτοικοι, ο Ωνάσης αναγκάστηκε να φέρει με υποβρύχιους αγωγούς νερό από το Νυδρί, αφού δεν είχαν αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις. Για να ανταμείψει μάλιστα τους κατοίκους-γείτονές του έφερε τη Μαρία Κάλλας να τραγουδήσει στο Φεστιβάλ της Λευκάδας τον Αύγουστο του 1966. 
Σε αυτό το νησί ο Ωνάσης πέρασε τα καλοκαίρια του με την Κάλλας, ενώ στις 29 Οκτωβρίου του 1968 παντρεύτηκε εκεί την Τζάκι Κένεντι. Σε αντίθεση με τον παππού της, η Αθηνά Ωνάση δεν έχει πατήσει το πόδι της στο νησί από τότε που ενηλικιώθηκε και παντρεύτηκε τον Αλβάρο Ντε Μιράντα.
 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ