Τσατραφύλλιας στον COSMOS 96,5: Ποια τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας; Τι αναφέρει για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 14:45

Τσατραφύλλιας στον COSMOS 96,5: Ποια τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας; Τι αναφέρει για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες;

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή φιλοξενήθηκε ο  Φυσικός-Μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας και μίλησε για το νέο κύμα κακοκαιρίας και πως αυτό θα επηρεάσει την Κεφαλονιά.

«Έχουμε μια νέα κακοκαιρία από αύριο. Θα ξεκινήσει από τα δυτικά μεσημέρι προς απόγευμα και από την Κυριακή θα επηρεάσει όλη τη χώρα. Θα έχει θυελλώδεις νοτιάδες αλλά δεν θα έχει χαμηλές θερμοκρασίες. Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις νοτιάδες και η αφρικανική σκόνη.

Η Κεφαλονιά θα επηρεαστεί κυρίως Σάββατο βράδυ. Θα βρέξει βέβαια από το μεσημέρι αλλά τα έντονα φαινόμενα θα τα έχουμε βράδυ. Οι έντονες καταιγίδες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, χρειάζεται προσοχή. Από την Κυριακή το απόγευμα θα αποκλιμακωθεί στα Ιόνια η κακοκαιρία. Ωστόσο την Κυριακή θα έχει 8 μπορεί και 9 μποφόρ και θα έχουμε προβλήματα στην ακτοπλοΐα. Όποιος θέλει να ταξιδέψει θα πρέπει να ενημερωθεί πρώτα. Πάντως η επόμενη εβδομάδα θα κυλήσει καλά και δεν θα έχουμε κάτι ακραίο».




00 inkefalonia general ad 300X250