Αργοστόλι: Καλορίζικο! Νοικοκυρεμένο και φροντισμένο με ανιδιοτέλεια κι αγάπη, άνοιξε το "σπίτι των ψαράδων" στο Μαϊστράτο! (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 14:33

Αργοστόλι: Καλορίζικο! Νοικοκυρεμένο και φροντισμένο με ανιδιοτέλεια κι αγάπη, άνοιξε το "σπίτι των ψαράδων" στο Μαϊστράτο! (εικόνες)

Καλορίζικο… ψάχνω να βρω σε ξένες γλώσσες εκφράσεις όπως αυτή, που ξεπηδούν μέσα από τη μεσογειακή μας καρδιά και γιορτάζουν το καινούργιο, το νοικοκυρεμένο, το φροντισμένο με ανιδιοτέλεια κι αγάπη.

Όμως είναι πολύ πιο όμορφο και ακαταμάχητο το ευχαριστώ όταν συνοδεύεται από ένα αυθόρμητο πλατύ χαμόγελο.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων ο «Κέφαλος», φόρεσε τα «καλά» του και γιόρτασε για το καινούργιο του «σπίτι», στο καινούργιο του στέκι στο Μαιστράτο.

Το παραμελημένο για χρόνια κτήριο που είχε καταλήξει εστία τρωκτικών και ρύπανσης δίπλα στο περιαστικό δάσος και στην θάλασσα, μεταμορφώθηκε και είναι σε πλήρη ομολογία οι άνθρωποι που το ανακατασκεύασαν. Ζεστό, φρεσκοβαμμένο, στολισμένο για τις γιορτές!

Για να μην γίνει το πρώτο τελευταίο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Σολωμός, αναφέρθηκε στο αίτημα του για την παραχώρηση του χώρου στον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, πριν τριάμισι περίπου χρόνια, όταν υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την μικρή στέγη που είχαν στην θέση που σήμερα έχει δημιουργηθεί για παρκούρ δίπλα στο αλιευτικό καταφύγιο και φιλοξενήθηκαν σε έναν μικρό χώρο του ΝΟΚΙ. Στην στήριξη που είχαν από τον νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλα Βαλλιανάτο και την βοήθεια που τους παρείχε ο Αντιδήμαρχος πρασίνου και καθαριότητας Σπύρος Σαμούρης.

Η αναγνώριση σε όσους εθελοντικά με προσωπική εργασία ανακατασκεύασαν το κτήριο, πρώτη αξία για τον πρόεδρο, που τους ανέφερε σχολαστικά και με προσοχή- Σπύρο Μοσχονά, Μιχάλη Παπάζογλου, Γεράσιμο Βρεττό , Γιώργο Χαρίτο , Γεράσιμο Γερονικόλα, Μανώλη Σπυράτο ,ο οποίος στην προσπάθεια ανακατασκευής του κτηρίου στο Μαιστράτο είχε και ένα σημαντικό ατύχημα.

Πρώτος κανόνας για τον ίδιο και η αναφορά του στους χρηματοδότες ,Γιάννη Λευτεράτο Γεράσιμο Ζαμπαύτη, Νίκο Σολωμό , Μάκη Σκλαβουνάκη, για τους χορηγούς Μάκη Σκλαβουνάκη για τα τραπεζοκαθίσματα, και Δημήτρη Μουρελάτο για την σύνθεση της κουζίνας, τους δωρητές Μάκη Βαλλιανάτο, Μάκη και Αλέξη Μεσσάρη, μάρμαρα Κατσαρός, Σωτήρη Τουμαζάτο αλλά και σε όλα τα μέλη που συνεισέφεραν οικονομικά.

Δεν άφησε χωρίς ευχαριστώ τους Σπύρο Χουρμούζη, Παύλο Κομποθέκρα και Παναγή Κουνάδη, που συνέθεσαν την εφορευτική επιτροπή στις εκλογές του συλλόγου που έγιναν γύρω στις 20 Νοεμβρίου στην καινούργια του στέγη και σημείωσε την άψογη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Το Διοικητικό συμβούλιο που εκλέχθηκε απαρτίζεται από τον πρόεδρο Ανδρέα Σολωμό, το αντιπρόεδρο Γεράσιμο Μουρελάτο, τον ταμία Μιχάλη Μπαζάρογλου, τον Γραμματέα Γεράσιμο Βρεττό , το μέλος Σπύρο Μοσχονά, τον έφορο υπεύθυνο για την συντήρηση του κτηρίου Γεράσιμο Χαρίτο, τον έφορο υπεύθυνο για τη καθαριότητα του χώρου Ζαμπαύτη και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Μάκη Βαλλιανάτο.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου του 2022, ήταν εκεί πολλά μέλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, θα ερχόταν κι ο Σπύρος Σαμούρης, θα ερχόταν κι ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, όμως ασθενούσε.

Με στιγμές , ώρες, μεσημέρια και δειλινά, θα γράψουν το καινούργιο τους ημερολόγιο στο Μαιστράτο οι λάτρεις της θάλασσας , με πρώτη επίσημη την βραδιά της Πέμπτης, που η ψητή προβατίνα και τα κρασιά του Παναγιωτάτου, νοστίμεψαν σχέδια και σχεδιασμούς για ακόμα περισσότερα που πρέπει να γίνουν στον χώρο. –Να μπεί τέντα στον εξωτερικό χώρο, να, να, να…. Ο χρόνος είναι δικός τους, ο χώρος δικός τους, να τον χαρούν και να τον ζήσουν.

Καληνυχτίζοντας τους, σκέφτηκα… έχει χρώμα ο χρόνος; Έχει, κατάλευκο, όπως και το κτήριο στο Μαιστράτο.

Και όνειρα έχει, που τα γράφει στο μπλε της θάλασσας και τα φυλάει και τα κάνει πλεούμενα και καρδιές και ιστορίες.

Ελευθερία Κουλουριώτου

Παρακάτω εικόνες απο το ... ανακαινισμένο Μαιστράτο! 

DSC 0017DSC 0018DSC 0022DSC 0023DSC 0026DSC 0027DSC 0029DSC 0031DSC 0047DSC 0048DSC 0056DSC 0058DSC 0060DSC 0064DSC 0065DSC 0068DSC 0070DSC 0071DSC 0073DSC 0074DSC 0075DSC 0076DSC 0079DSC 0080DSC 0082DSC 0084DSC 0085DSC 0087DSC 0089DSC 0092DSC 0093DSC 0096DSC 0097DSC 0098




00 inkefalonia general ad 300X250