Κουρούκλης για πλειστηριασμούς: “Η Αντιπολίτευση βγάζει ανακοινώσεις για να καλύψει την συνενοχή της” (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 14:50

Κουρούκλης για πλειστηριασμούς: “Η Αντιπολίτευση βγάζει ανακοινώσεις για να καλύψει την συνενοχή της” (COSMOS 96,5)

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και Μέλος της Τ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ Γιάννης Κουρούκλης, εξηγώντας την ανακοίνωση του αναφορικά με την έξωση της δημοσιογράφου πριν από μερικές μέρες στου Ζωγράφου.

Ο κος Κουρούκλης αναφέρθηκε στην έξωση τονίζοντας ότι τώρα κάποιοι (κόμματα αντιπολίτευσης) βγαίνουν και κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να θυμούνται ότι το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο έχει διαμορφωθεί από την εποχή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ αλλά και επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα κάνει μια αναδρομή και εξηγεί πως οι προηγούμενες Κυβερνήσεις είναι συνένοχες στο  θέμα των πλειστηριασμών επισημαίνοντας ότι, με το πέρασμα των χρόνων ο Νόμος Κατσέλη (ο οποίος νόμος βοήθησε  τους δανειολήπτες) υπέστη τουλάχιστον 5 τροποποιήσεις προς το δυσμενέστερο, ενώ το 2019 καταργήθηκε η όποια προστασία πρώτης κατοικίας.

«Οι ανακοινώσεις που βγάζουν τώρα τα κόμματα, είναι για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες, οι οποίες είναι αποδεδειγμένες» σχολίασε ο κος Κουρούκλης. Επίσης πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να κοιτάξει κυρίως ο κόσμος είναι το θεσμικό πλαίσιο και πως αυτό διαμορφώθηκε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, των πλειστηριασμών και να δίνονται στα funds δάνεια. Πάντως, με αφορμή τα θλιβερά περιστατικά των πλειστηριασμών, ο κος Κουρούκλης αναφέρει και την θετική πλευρά, καθώς όπως σχολίασε φάνηκε ότι υπάρχει αλληλεγγύη, από τον κόσμο που μαζεύτηκε ώστε να εμποδίσει την έξωση.

Αναφορικά με το κομμάτι των υποκλοπών το οποίο κλήθηκε να σχολιάσει ο κος Κουρούκλης, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και οι νόμιμες παρακολουθήσεις και οι παράνομες, αλλά και πάλι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι αυτές που συνδιαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο. «Έχουμε επίσημα στοιχεία ότι κάθε χρόνο παρακολουθούνταν 15 χιλ. άτομα κάθε χρόνο, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς πόσοι έχουν παρακολουθηθεί. Και αφορά τους πάντες δεν έχει σχέση με το αν κάποιος έχει κάτι να κρύψει ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καλεσμένος σχολίασε και την παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμης για την τοποθέτηση καμερών στο σχολείο της Σάμης και σημείωσε ότι  δεν μπορεί ο χώρος του σχολείου να παρακολουθείται και τα παιδιά να νιώθουν ότι είναι στο Big Brother. «Άπαξ και μπουν οι κάμερες, δεν μπορείς να ελέγξεις πότε και πως θα λειτουργούν. Η παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται με την ύπαρξη καμερών» κατέληξε. 




00 inkefalonia general ad 300X250