Τι ανέφερε στον COSMOS 96,5 ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ για την παραίτηση του καθηγητή του ΕΠΑΛ;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 10:52

Τι ανέφερε στον COSMOS 96,5 ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ  για την παραίτηση του καθηγητή του ΕΠΑΛ;

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 , και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ ΚΙ: Δημήτρης Μαντζουράτος ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη παραίτηση του αναπληρωτή καθηγητή, μετά τις συμπεριφορές που αντιμετώπισε από μαθητές.

«Έχουν πολύ μεγάλη σημασία αυτά που κατήγγειλε ο συνάδελφος για να μην χάσει την δουλειά του, γι’ αυτό και εμείς ως απαίτηση  βάζουμε την επαναπρόσληψή του και να μην έχει κανένα πρόβλημα με τις προκηρύξεις κλπ» ανέφερε αρχικά ο κος Μαντζουράτος και σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει, από την στιγμή που ο εκπαιδευτικός κατά μια έννοια εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κατάσταση που περιγράφει ο καθηγητής στην ανακοίνωσή του δεν εκφράζει το σχολείο και το σύνολο των μαθητών, αλλά μια ομάδα μαθητών.

Αναφερόμενος στο σχολείο τόνισε ότι υπάρχουν πράγματι κάποια θέματα, όπως και στα περισσότερα στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα στο σχολείο αυτό γίνεται σημαντική δουλειά από τους καθηγητές και αρκετοί απόφοιτοι έχουν επιτυχίες στις πανελλήνιες εξετάσεις. Εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο υπάρχουν τρομερές ελλείψεις, όπως για παράδειγμα «εργαλεία» που χρειάζονται για κάποια μαθήματα. Επίσης, το σχολείο χρησιμοποιείται και για άλλες δραστηριότητες όπως η χορωδία. «Το σχολείο μέχρι πρόσφατα δεν είχε πόρτα, δεν έχει εργαστήριο υγείας, δεν έχει αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν έχει σύγχρονες αντρικές τουαλέτες, δεν έχει αντιπυρική ασφάλεια ενώ βρίσκεται δίπλα σε δάσος, ούτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει διευκρινιστεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να παρέμβει» ανέφερε χαρακτηριστικά.  Ο κος Μαντζουράτος εξήγησε ότι κάθε χρόνο το σχολείο έχει μεταβαλλόμενο προσωπικό, με αναπληρωτές καθηγητές, την στιγμή που οι καθηγητές για να γνωρίσουν τους μαθητές χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι ο παραιτηθείς καθηγητής δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα καθώς θα μπορούσε να ενημερώσει και το σύλλογο διδασκόντων. «Αυτά που γράφτηκαν στην ανακοίνωση του καθηγητή αναφορικά με το τι συνέβαινε μέσα στην τάξη, αφορούν μια ομάδα μαθητών και όχι όλους. Ίσως να αφορούν και έναν μόνο μαθητή, ο οποίος έχει τιμωρηθεί πολλές φορές. Μάλιστα η παραβατική συμπεριφορά κάποιων – εκτός σχολείου – έχει προκαλέσει συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορά έγινε και στο κατά πόσο γνώριζε ή όχι η Υπουργός τα προβλήματα του σχολείου, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ εύκολο και το υπουργείο να ελέγξει τις ποινές των μαθητών αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν είχαν αναφερθεί πολλές φορές στην Βουλή από το ΚΚΕ. «Και  ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας δεν έχει πάει στο σχολείο και αυτό γιατί γνωρίζει ότι έχει και ο ίδιος ευθύνη. Έστω και συμβολικά θα έπρεπε να πάει. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται!» υπογράμμισε ο κος Μαντζουράτος και έκανε και μια αναφορά στα αιτήματα της ΕΛΜΕ- ΚΙ αναφορικά με το συγκεκριμένο σχολείο.

Στο ερώτημα, ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας στην παραβατικότητα των παιδιών ο κος Μαντζουράτος απάντησε πως είναι δύσκολο οι γονείς να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, όταν δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ για να επιβιώσουν. Υπάρχει και ένα ποσοστό των ίδιων των μαθητών που δουλεύουν. Τέλος, ο καλεσμένος τόνισε ότι υπάρχουν απειλές προς τους καθηγητές από την συγκεκριμένη παραβατική ομάδα, αλλά και προς άλλους μαθητές και θα έπρεπε να υπάρξει κάποια παιδαγωγική παρέμβαση.




00 inkefalonia general ad 300X250