Ο Μιχάλης Ξανθάκης στον COSMOS 96,5 για τις δράσεις της Μονάδας Διαχείρισης Αίνου σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 09:09

Ο Μιχάλης Ξανθάκης στον COSMOS 96,5 για τις δράσεις της Μονάδας Διαχείρισης Αίνου σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον COSMOS 96,5, φιλοξενήθηκε ο Μιχάλης Ξανθάκης, - Δρ. Φυσικής Γεωγραφίας, Αναπληρωτής Διευθυντής της Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων- και μίλησε για τις δράσεις που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες.

Για την Ημερίδα φυσικών επιστημών & περιβάλλοντος στο Αργοστόλι από τον Ο.Φ.Υ.ΠΕ.ΚΑ.

«Έχουμε μια πολύ σημαντική Ημερίδα το Σάββατο, στην οποία θα έρθουν υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ από όλη την Ελλάδα και θα μιλήσουν για το πως μπορούμε από το εργαστήριο να προστατεύσουμε το περιβάλλον, αλλά και να δούμε πως μπορούμε μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης να περάσουμε μαθήματα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Θα έχουμε παρουσιάσεις και πειράματα εργαστηρίων που θα γίνουν εκείνη την ώρα. Η ημερίδα είναι για μαθητές και δασκάλους και για καθηγητές. Θα παρουσιαστεί και το έργο του ΕΡΜΗ, που οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Είναι ένα έργο της Μονάδας Διαχείρισης που αφορά την δημιουργία μιας πλατφόρμας, στην οποία θα βρίσκονται όλες οι μελέτες και όλα τα στοιχεία βιοποικιλότητας Ιονίων Νήσων».

Για  το Φορητό Πλανητάριο & παρατήρηση της ηλιακής έκλειψης στο Βαθύ Ιθάκης

«Καταφέραμε να φέρουμε το Φορητό Πλανητάριο από τα Ιωάννινα στην Ιθάκη – την Τρίτη - και να χαρίσουμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία στα σχολεία και σε πολίτες, καθώς θα μπορούν δωρεάν να επισκεφθούν το πλανητάριο και θα κάνουμε κάποιες προβολές και μετά θα στήσουμε τηλεσκόπιο για να παρακολουθήσουμε την μερική έκλειψη ηλίου που θα είναι ορατή από την Ελλάδα. Το βράδυ της ίδια μέρας θα έχουμε προβολές για να μπορέσουν οι κάτοικοι της Ιθάκης να γνωρίσουν το σύμπαν.




00 inkefalonia general ad 300X250