Ο Νικόλαος Φαραντούρης στον COSMOS 96,5 για την ενεργειακή κρίση που πλήττει την Ευρώπη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 13:18

Ο Νικόλαος Φαραντούρης στον COSMOS 96,5 για την ενεργειακή κρίση που πλήττει την Ευρώπη

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον COSMOS 96,5 φιλοξενήθηκε ο Νικόλαος Φαραντούρης - δικηγόρος παρ' Άρείω Πάγω, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο οποίος κατέχει έδρα διδασκαλίας με ειδίκευση στις ευρωπαϊκές σπουδές στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ζαν Μονέ (Jean Monnet) – και μίλησε για την ενεργειακή κρίση αλλά και το τι αναμένεται να κάνει η  Ευρώπη για να βοηθηθούν τα κράτη.

Ο κος Φαραντούρης αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία – όπως χαρακτηριστικά τόνισε – ξυπνάει από την λήθαργο και πρέπει να δούμε αν θα πάρει αποφάσεις, προκειμένου να σταματήσει την άνοδο των τιμών στην ενέργεια. Εξήγησε ότι σε όλη την Ευρώπη  παρατηρούνται αυξήσεις στις τιμές αλλά η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια.

Ο καθηγητής μίλησε για τις προτάσεις που έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ένα χρόνο για να ανακοπή η αύξηση των τιμών της ενέργειας. «Αυστηρή εποπτεία, φορολόγηση των υπερκερδών, πλαφόν στην τιμή και στα κέρδη των εταιρειών όπως έχουν κάνει άλλες χώρες όπως η Γαλλία» τόνισε ο κος Φαραντούρης εξηγώντας πως αυτό έχει δουλέψει στις χώρες που έχει εφαρμοστεί.

Αναφορά έγινε και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, που είναι η έκδοση ευρώ – ομολόγου. «Όπως έγινε με τα ζητήματα της πανδημίας, η Ευρώπη ενωμένη να δαπανήσει πόρους ώστε να τιθασεύσει το ενεργειακό κόστος. Αλληλεγγύη στην επάρκεια, αλληλεγγύη στο ενεργειακό κόστος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο κος Νίκος Φαραντούρης.




00 inkefalonia general ad 300X250