Μαντζουράτος στον COSMOS 96,5: «Πρέπει να αξιοποιηθούν κτίρια για την στέγαση εκπαιδευτικών, γιατρών και φοιτητών – Έρχονται στην Κεφαλονιά και φεύγουν»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 11:26

Μαντζουράτος στον COSMOS 96,5: «Πρέπει να αξιοποιηθούν κτίρια για την στέγαση εκπαιδευτικών, γιατρών και φοιτητών – Έρχονται στην Κεφαλονιά και φεύγουν»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 , και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ ΚΙ: Δημήτρης Μαντζουράτος ο οποίος αναφέρθηκε στην δυσκολία εύρεσης στέγης των νεοδιόριστων καθηγητών αλλά και όλων όσων έρχονται για δουλειάς στην Κεφαλονιά.

Ο κος Μαντζουράτος αρχικά ανέφερε ότι όλες οι Κυβερνήσεις, φέρον ευθύνη για το πρόβλημα εύρεσης στέγης – όχι μόνο στην Κεφαλονιά – καθώς το πρόβλημα υπάρχει χρόνια και διογκώνεται. Εξήγησε παράλληλα, πόσο δύσκολο είναι να βρει κάποιος σπίτι στην Κεφαλονιά λόγω της επέκτασης τουριστικής περιόδου, αλλά και λόγω των πολύ υψηλών ενοικίων.

Τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά κτίρια, τα οποία θα μπορούσαν να επισκευαστούν για να στεγάσουν όχι μόνο δασκάλους, καθηγητές και γιατρούς αλλά και φοιτητές. Σημείωσε δε, ειδικά για τους καθηγητές ότι δεν υπάρχει καμία επιχορήγηση από το κράτος για την στέγασή τους και αρκετοί από αυτούς δεν δέχονται την θέση τους. «Η εστία της Λάσσης, είχε παρθεί απόφαση να αξιοποιηθεί και πρέπει να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κος Ματνζουράτος επισήμανε ότι, ως ΕΛΜΕΚΙ ζήτησαν από την κα Κράτσα να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο (όπως ένα επιπλέον βοήθημα προς τους εκπαιδευτικούς για εύρεση στέγης) αλλά η απόφαση που πάρθηκε ήταν ότι το αίτημα θα διαβιβαστεί προς το αρμόδιο υπουργείο και τον Πρωθυπουργό.

Ο καλεσμένος ανέφερε και μια περίεργη περίπτωση εκπαιδευτικού, όπου πρέπει 3 μέρες να είναι στην Ιθάκη και τις υπόλοιπες στην Σάμη. «Θα πρέπει η εκπαιδευτικός με 700 – 800 ευρώ να πληρώνει και την βενζίνη της από τον Πισαετό στο Βαθύ αλλά και τα εισιτήρια της. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κο Λιάτο για τις διευκολύνσεις που κάνει προς τους εκπαιδευτικούς» τόνισε.




00 inkefalonia general ad 300X250