Γεροντάκης στον COSMOS 96,5: Το γνώρισμα της φετινής χρονιάς ήταν οι χαμένες αποσκευές – Πληρότητα μεγαλύτερη του 2019

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 18:10

Γεροντάκης στον COSMOS 96,5:  Το γνώρισμα της φετινής χρονιάς ήταν οι χαμένες αποσκευές – Πληρότητα μεγαλύτερη του 2019

Στον COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα»,  φιλοξενήθηκε  ο  διευθυντής της Skyserv και της Swissport στην Κεφαλονιά Γιώργος Γεροντάκης και μίλησε για την κίνηση στο αεροδρόμιο κατά την φετινή σεζόν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν φέτος.

«Αυτή τη περίοδο κάπως έχουμε ηρεμήσει. Πηγαίνουμε σε πιο βατό δρόμο θα μπορούσαμε να πούμε. Η εταιρεία Blue air ακύρωσε όλες τις πτήσεις της έως τις 12 Σεπτεμβρίου και έβγαλε ανακοίνωση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει».

Αναφορικά με το τέλος των πτήσεων από χώρες της Ευρώπης: «Υπάρχει ένα κομμάτι της Ιταλικής αγοράς που πάντα έτσι κινείτο για ένα ορισμένο διάστημα, μέχρι το τέλος Αυγούστου. Δηλαδή, Μπάρι, Νάπολη και Βενετία κινούνται Ιούλιο και Αύγουστο και εν συνεχεία, αναλόγως της πληρότητας που έχουν είτε ξεκινάνε αργότερα είτε σταματάνε νωρίτερα. Είναι κάτι που συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Άλλες πτήσεις που κόπηκαν νωρίτερα, αυτές τις είχαν βάλει εκτάκτως, δεν ήταν προγραμματισμένες. Είχαν διαθέσιμα αεροπλάνα, υπήρχε ζήτηση και έβαλαν δρομολόγια.  Για να βάλουν ένα δρομολόγιο οι εταιρείες, παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες.  Το γεγονός πάντως ότι κάποιες εταιρείες σταμάτησαν, δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί υπάρχουν άλλες εταιρείες που συνεχίζουν».

Απολογισμός Αυγούστου: «Αυτή η χρονιά σε πληρότητα ήταν καλύτερη από το 2019. Βέβαια “ταμείο” θα κάνουμε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, γιατί αυτοί οι δύο μήνες έχουν σημαντικό ρόλο στην όλη σεζόν.  Πάντως ο Σεπτέμβριος θα κινήσει όπως κάθε χρόνο. Ο Οκτώβριος  θα παίξει ρόλο, καθώς υπάρχουν κάποιες εταιρείες που κόβουν δρομολόγια, ενώ υπάρχουν και εκείνες που πάνε μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Γενικά πάντως, πήγε καλά».

Προσωπικό αεροδρομίων: «Το πρόβλημα  της έλλειψης προσωπικού ήταν Πανευρωπαϊκό. Το γνώρισμα της φετινής χρονιάς ήταν η διακίνηση των αποσκευών. Διαχειριζόμαστε κάθε μέρα χαμένες αποσκευές, καθώς αρκετές δεν φορτώνονται στα αεροπλάνα λόγω έλλειψης προσωπικού, ειδικά στα πολύ μεγάλα αεροδρόμια. Υπάρχουν τουρίστες που έρχονται π.χ. από Μύκονο μέσω Αθηνών και έχει πιθανότητα 50% να έρθει και η αποσκευή του».

Έλεγχος διαβατηρίων Βρετανών: «Το πρόβλημα διευθετήθηκε. Τα διαβατήρια τους σφραγίζονται  και είναι ευνόητο ότι υπάρχει μια διαδικασία…Πρέπει να είναι το αεροδρόμιο στελεχωμένο από αστυνομικούς. Αυτό το διευθετήσαμε κάποια στιγμή. Βέβαια αν έρθουν 3 αεροπλάνα μαζί, προφανώς η ροή δεν θα είναι καλή. Αλλά όσο τηρείται ο προγραμματισμός στις πτήσεις είμαστε καλά».




00 inkefalonia general ad 300X250