Ε.Α.Σ.: Διευκρινήσεις για όσους παραγωγούς δεν πληρώθηκαν Αγροτικό Πετρέλαιο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 17:50

Ε.Α.Σ.: Διευκρινήσεις για όσους παραγωγούς δεν πληρώθηκαν Αγροτικό Πετρέλαιο

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τους ντόπιους Παραγωγούς , μέλη του και μη, ότι συνεχίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του Πετρελαίου κινητήρων που χρησιμοποιείται στη γεωργία, χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών.

   Συγκεκριμένα, το δικαιούμενο ποσό της επιστροφής του Ε.Φ.Κ. του Αγροτικού Πετρελαίου, το όποιο είναι ακατάσχετο και ασυμψήφιστο με επιστρεπτέα ποσά οφειλών προς το Δημόσιο, υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης Πετρελαίου ανά Αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει.

   Σημειώνεται ότι με νεώτερη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όσοι κατά κύριο επάγγελμα Αγρότες πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή του Αγροτικού Πετρελαίου και ΔΕΝ έλαβαν την επιστροφή που δικαιούνται επειδή δεν είχαν εγγραφεί εγκαίρως, έως τις 15 Ιουλίου 2022, στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.), δύνανται να εγγραφούν έως τις 30 Οκτωβρίου 2022, ώστε να λάβουν, ακολούθως, το ποσό της επιστροφής του Ε.Φ.Κ. του Αγροτικού Πετρελαίου που τους αναλογεί.  

           Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250