Δ. Μαρτίνης: «Στόχος να παρέχεται στους γιατρούς που θα έρθουν Κεφαλονιά, οικονομικό κίνητρο αλλά και ένα δίκαιο εργασιακό περιβάλλον»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 19:50

Δ. Μαρτίνης: «Στόχος να παρέχεται στους γιατρούς που θα έρθουν Κεφαλονιά, οικονομικό κίνητρο αλλά και ένα δίκαιο εργασιακό περιβάλλον»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρτίνης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την επιδότηση με 500 ευρώ των γιατρών που θα προσληφθούν στο ΓΝ Αργοστολίου με βάση την τελευταία προκήρυξη κατόπιν αιτήματος του ιδίου: «Λόγω του ότι στην Κεφαλονιά το επίπεδο διαβίωσης είναι πιο υψηλό από άλλες περιοχές και υπάρχει και λόγω τουρισμού δυσκολία στην εξεύρεση στέγης, όπως και πέρυσι που είχε γίνει κάτι ανάλογο, κάναμε εκ νέου ένα νέο αίτημα, ώστε να υπάρξει αυτή η επιδότηση ως ένα επιπλέον κίνητρο. Ανταποκρίθηκε άμεσα και ο Δήμος Σάμης και τον ευχαριστώ, όπως και τον Δήμο Αργοστολίου γι αυτή την συνεισφορά. Ο Δήμος Αργοστολίου έχει προσφερθεί να επιδοτήσει 4 θέσεις και ο Δήμος Σάμης 2, ο Δήμος Ληξουρίου επιδοτεί έναν παιδίατρο του Νοσοκομείου Ληξουρίου. Από την πλευρά μας αυτό που κάνει τώρα η Διοίκηση είναι να επικοινωνήσουμε αυτό το κίνητρο το οποίο έχουν δώσει οι Δήμοι στην ιατρική κοινότητα. Ο λόγος που δεν έχουμε έως τώρα την ανάλογη ανταπόκριση δεν είναι μόνο το οικονομικό που είναι σημαντικό, αλλά και το ότι ο γιατρός που θα έρθει εδώ, θέλει να ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει ένα δίκαιο εργασιακό περιβάλλον και δεν θα φορτωθεί με υπερβολικές εφημερίες. Τώρα στο Ακτινολογικό που ζητάμε δύο θέσεις, όποιος έρθει θα αντιμετωπίσει πραγματικά ένα δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, γιατί υπάρχουν άλλοι δύο συνάδελφοι εκεί και αν έρθει ένας η δύο, φτιάχνει η κατάσταση για όλους. Στην Παθολογική Κλινική, υπάρχει μεν ένας μόνιμος γιατρός, αλλά υπάρχουν και δύο άλλοι έμπειροι γιατροί, οι οποίοι μοιράζονται τις εφημερίες, οπότε αν έρθει άλλος ένας, οι συνθήκες ελαφρύνουν αρκετά. Όσον αφορά τους καρδιολόγους έχουμε ήδη δύο μόνιμους και αν υπάρχει και ένας τρίτος θα είναι ικανοποιητικές οι συνθήκες. Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί ήδη, με πολύ σύντομη λήξη 2 Σεπτεμβρίου, για κάποιες θέσεις υπάρχει ενδιαφέρον. Εμείς θέλουμε να καλυφθούν όλες οι ειδικότητες».

Στην εξέλιξη της πανδημίας στην Κεφαλονιά: « Η κλινική covid συνεχίζει να νοσηλεύει και προς τα υψηλά νούμερα. Διαθέτει έντεκα κλίνες, προστίθενται κάποιες φορές και επιπλέον κρεβάτια, αυτή τη στιγμή είμαστε κοντά στα οχτώ περιστατικά. Τα περιστατικά μπορεί να μην είναι πολύ βαριά σε σχέση με τον covid, αλλά υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα. Οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για το φθινόπωρο, αλλά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για πιο αυστηρά μέτρα».

Στην κατασκευή του νέου ΤΕΠ: «Για την κατασκευή του νέου ΤΕΠ, είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα και ανακαινίζεται και το τμήμα αποστειρώσεων και είμαστε μέσα στους χρόνους».

Κλείνοντας ο κ. Μαρτίνης ανέφερε όσον αφορά την προκήρυξη θέσεων γιατρών: « Είναι υψηλός ο στόχος, καλό είναι να έχουμε υψηλούς στόχους και όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-2951188?si=27b22ee4e9714fffaaf8e07cfcc91080&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250