Οι μαθητές της Πάστρας διαμαρτύρονται!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 14:25

Οι μαθητές της Πάστρας διαμαρτύρονται!

Οι μαθητές της Πάστρας διαμαρτύρονται! Είναι δικαίωμα κάθε ατόμου να θέλει να ακουστεί η άποψη του, ειδικά των νέων ανθρώπων, των παιδιών, που είναι ευχής έργο να ζητούν βήμα διαμαρτυρίας, σε μια εποχή που ακούμε πολλά από τους μεγαλύτερους, χωρίς νόημα και ειδικά χωρίς πράξεις, το νέο αίμα είναι η ελπίδα μας. Πολιτισμός είναι να δέχεσαι το οτιδήποτε, με απαίτηση όμως την απάντηση, παρουσιάζοντας με επιχειρήματα τη δική σου άποψη. Κριτής να είναι μόνο ο θεατής. Το ότι οι καθηγητές δεν παραβρέθηκαν για τους δικούς τους λόγους στη γιορτή των παιδιών, που περιείχε και την καθιερωμένη σάτιρα τον Χριστουγέννων, είναι κάτι που το αφήνουμε στην κρίση σας! Το να μην δώσουν όμως την άδεια να ακουστεί η πικρία των παιδιών σε αυτή τους την απουσία, χωρίς να τους δώσουν λίγο χρόνο να πουν αυτά που αισθάνονται απέναντι στους συμμαθητές και τους καθηγητές τους, είναι λόγος να αντιδράσουν και να δημοσιεύσουν το γεγονός. Ζητώντας από τον καθένα σας, σε μια χώρα που η παιδεία της οφείλει να στηρίζεται στις αξίες της δημοκρατίας, να καταδικάσει κάθε συμπεριφορά που περιορίζει τον διάλογο και αφήνει τους νέους σε απόσταση από μια υγιή κοινωνία, που θέλουμε και ελπίζουμε ότι θέλουν όλοι!

ΤΡΑΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Αυτούσιο το κείμενο του δεκαπενταμελές:

Αγαπητοί μαθητές και καθηγητές

καλημέρα σας

Με αφορμή την γιορτή της 25ης Μαρτίου, το δεκαπενταμελές συμβούλιο εκφράζει έντονα την δυσαρέσκεια του για αποχή ορισμένων καθηγητών κατά την Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων. Ο θεσμός της σάτιρας όπως είναι γνωστό θεωρείται σ'αυτό το σχολείο παράδοση και είναι ένα έθιμο το οποίο πραγματοποιείται κάθε Χριστούγεννα από την τρίτη Λυκείου.

Έτσι και φέτος η τρίτη Λυκείου, μετά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε, κατάφερε να ετοιμάσει αυτήν την γιορτή. Παρ'όλα αυτά απαξιώθηκε απο την πλειοψηφία των μελών του καθηγητικού συλλόγου. Αυτή η πράξη μας εξέθεσε στα μάτια των συμμαθητών, των καθηγητών του γυμνασίου καθώς και στην κυρία Μαντά, οι οποίοι μας τίμησαν στην εκδήλωση με την παρουσία τους.

Κατανοούμε ότι η 25η Μαρτίου είναι μία εθνική εορτή και σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνουμε αυτήν την ιστορική μέρα για την χώρα μας και των αγώνα που έδωσαν.

Ζητούμε συγνώμη από τον κύριο Πλοιάκη καθώς και από την κυρία Κρητικού οι οποίοι διοργανώνουν την γιορτή και παρευρίσκονταν αυτοί καθώς και άλλοι καθηγητές στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Μετά από γενική συνέλευση των μαθητών του σχολείου, αποφασίστηκε όσοι μαθητές επιθυμούν να αποχωρήσουν απο την γιορτή ως ένδειξη διαμαρτηρίας.

23-03-2012

Δεκαπενταμελές Λυκείου Πάστρας.


Ετικέτες: