O Δήμαρχος Ληξουρίου για το τροχαίο δυστύχημα - Ποιος είναι αρμόδιος για τον δρόμο; Έχει παραδοθεί το έργο; Γιατί δεν υπήρχαν μπάρες στο σημείο; (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 10:16

O Δήμαρχος Ληξουρίου για το τροχαίο δυστύχημα -  Ποιος είναι αρμόδιος για τον δρόμο; Έχει παραδοθεί το έργο; Γιατί δεν υπήρχαν μπάρες στο σημείο; (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή φιλοξενήθηκε Ο δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο τροχαίο δυστύχημα της Πέμπτης 21 Ιουλίου στο Ληξούρι: « Είχαμε ένα δυστύχημα με την απώλεια της γυναίκας και τον τραυματισμό του παιδιού που είναι σε νοσοκομείο στην Αθήνα. Έχω πληροφορηθεί ότι πήγαν όλα καλά με τη επέμβαση του και περιμένουν τα δύο 24ωρα . Ελπίζουμε ότι θα ξεφύγει από τον κίνδυνο και να σωθεί τουλάχιστον το παιδί. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα γιατί  δεν έχουμε αυτόπτες μάρτυρες. Αν όντως κατέβαινε το αυτοκίνητο από την Ανωγή προς τα κάτω, ο δρόμος είναι πλατύς, είναι ευθεία εκεί, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έγινε για να πάει στο αντίθετο ρεύμα το αυτοκίνητο και να πέσει από κάτω. Αν υπήρχαν μπάρες, δεν ξέρω την ταχύτητα με τη οποία πήγαινε, αλλά προφανώς οι μπάρες θα προστάτευαν. Επιβλέπουσα αρχή είναι η Περιφέρεια και μπορεί να απαντήσει για το γιατί δεν έχουν μπει ακόμα οι μπάρες εκεί , αν έχει ολοκληρωθεί το έργο, αν έχει παραδοθεί και το που βρίσκεται, γιατί σε όλο το κομμάτι αυτό δεν έχουν τοποθετηθεί μπάρες. Είχαμε συνεχείς επαφές με τη Περιφέρεια κι όχι μόνο τώρα, δεν περιμέναμε να γίνει κάτι, το λέγαμε και από το προηγούμενο διάστημα, γιατί είναι ένα μεγάλο κομμάτι εκεί. Η πληροφόρηση που είχαμε ήταν ότι το έργο δεν έχει παραδοθεί , δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα για να παραδοθεί ολοκληρωτικά με τις μπάρες και ότι έχει δοθεί μόνο σε χρήση. Αυτή ήταν η απάντηση , αν υπάρχει κάτι άλλο ενδιάμεσα, δεν το γνωρίζουμε».

Στην φωτιά στα Κουρουπάτα Ληξουρίου: « Η φωτιά στα Κουρουπάτα δεν έχει καμία σχέση με το δυστύχημα. Με το τροχαίο προκλήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο φωτιά και γι αυτό μπερδεύτηκε  ο πολύς κόσμος. Η φωτιά ήταν πολύ πιο μακριά, στα Κουρουπάτα και έφτασε σχεδόν μέχρι το Μοναστήρι του Κορωνάτου, στον Άγιο Αθανάσιο. Ήταν μεγάλη φωτιά γιατί φυσούσε Μαΐστρος και την έσπρωχνε με μεγάλη ταχύτητα. Η περιοχή εκεί έχει όλο δέντρα και πυκνή βλάστηση , δυστυχώς πολύ λίγοι από τους ιδιοκτήτες των λιοστασιών έχουν καθαρίσει τα χωράφια τους   και κινήθηκε με αστραπιαία ταχύτητα η φωτιά. Υπήρξε παρέμβαση άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από το κλιμάκιο Ληξουρίου και από το Αργοστόλι , την Εθελοντική Ομάδα και από τα μέσα τα δικά μας , μίλησα και με την πολιτική προστασία στην Κέρκυρα , ήρθαν τα πεζετέλ και τα air tractor  από την Ανδραβίδα και ήταν θέμα χρόνου να περιοριστεί».

Στην ανάρμοστη συμπεριφορά κάποιων  σχετικά με την ρίψη και εναπόθεση των σκουπιδιών: « Λέμε σε κάθε ευκαιρία ότι δεν αρκεί να είναι η Διαδημοτική η ο Δήμος απο πίσω και να μαζεύει. Κάθε μέρα μαζεύουμε σκουπίδια. Όπως έγραψε και συμπολίτισσα μας δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε σκουπίδια και μέσα σε δύο-τρείς ώρες τα σκουπίδια είναι έξω από τους κάδους. Εάν δεν μπει και ο ίδιος ο πολίτης στην εξίσωση, δεν μπορούμε να πετύχουμε την καθαριότητα. Δεν γίνεται πίσω από κάθε κάδο να είναι ένας άνθρωπος του Δήμου η η Αστυνομία. Αν τον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να κάνουμε τα αυτονόητα, είναι λυπηρό. Όλοι θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο με ένα μαγικό τρόπο, αλλά όχι τον εαυτό μας».

Στην τουριστική κίνηση του Ληξουρίου: « Περπατάει καλά, έχει πάρα πολύ κόσμο, είμαστε στο φουλ της σεζόν, όμως είναι συγκρατημένος ο κόσμος σε σχέση με τις δαπάνες του».  

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250