Σωτήρης Κουρής για την εκδήλωση του ΠΣ "Κάστρο Αγίου Γεωργίου": "Μία εκδήλωση με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που μας καθήλωσε"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 07:34

Σωτήρης Κουρής για την εκδήλωση του ΠΣ "Κάστρο Αγίου Γεωργίου": "Μία εκδήλωση με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που μας καθήλωσε"

Με αφορμή την εξαιρετική εκδήλωση του Συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» , το επίπεδο των ομιλητών και το ενδιαφέρον των πονημάτων τους θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συγχαρητήρια μου στους διοργανωτές και στην πρόεδρο του Συλλόγου κ Κάτε Βαγγελατου- Αντωνελου , και στους ομιλητές .

Ήταν μία εκδήλωση με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που μας καθήλωσε .

Ήταν μια εκδήλωση που ακόμη και ο χώρος που έγινε, με φόντο το ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, μας οδήγησε ιστορικά και νοερά να αναζητήσουμε την ιστορία μας .

Όμως το ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ για την περιοχή μας εκτός από πολύτιμο ιστορικό μνημείο πρέπει και μπορεί να μετατραπεί σε πηγή πλούτου για όλη την Κεφαλονιά .

Πρέπει το Υπουργείου Πολιτισμού να χρηματοδοτήσει και να προκηρύξει μία μελέτη επισκευής και αναστήλωσης όλων των παλαιών κτιρίων εντός του φρουρίου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε επόμενη φάση η Επισκευή και Αναστήλωση του .

Η ιστορία και ο πολιτιστικός πλούτος του ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, συνηγορούν ώστε ο Σύλλογος, ο Δήμος και άλλοι φορείς να ευαισθητοποιηθούν και να απαιτήσουν την ανάδειξη της Παλαιάς πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς .

Θέτω τον εαυτό μου εθελοντή στην προσπάθεια ανάδειξης του ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ .

Σωτήρης Κουρής 21/7/2022




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250