Βαλλιανάτος στον COSMOS 96,5: “Συγκαλέσαμε Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σημαντικό θέμα και βρεθήκαμε ξαφνικά υπόλογοι”

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 14:05

Βαλλιανάτος στον COSMOS 96,5: “Συγκαλέσαμε Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σημαντικό θέμα και βρεθήκαμε ξαφνικά υπόλογοι”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο πρόσφατο δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο και στις διαμαρτυρίες σε σχέση με τον τρόπο διεξαγωγής του: «Ήταν ένα συμβούλιο για να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για την αύξηση των εισιτηρίων. Με δική μου πρωτοβουλία έγινε, γι αυτό και ήμουν και εισηγητής εγώ. Περίμενα σχεδόν όλη την εβδομάδα μήπως κάποια παράταξη η σύμβουλος αποφασίσει να το φέρει ως θέμα και από την στιγμή που κανένας δεν ενδιαφέρθηκε , αποφάσισα να διαμαρτυρηθούμε στην εταιρεία για το ότι ανεβάζει τα εισιτήρια για τρίτη φορά. Δεν χρειαζόταν να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης, όλοι διαμαρτύρονται γιατί δεν έγινε διά ζώσης αλλά κανείς δεν είπε γιατί ανέβηκαν τα εισιτήρια. Άρα κάπου  έδωσαν εξετάσεις κάποιοι. Αφού όπως ισχυρίζονται είναι ένα τόσο σοβαρό θέμα, γιατί πέντε μέρες δεν το φερε κανένας στο συμβούλιο. Έγινε συμβούλιο και προχθές και κάποιοι που κόπτονται και φωνάζουν, δεν πάτησαν καν. Έκανα μία κίνηση ως Πρόεδρος και κάλεσα  τα κόμματα , όλους τους Δήμους , την Περιφέρεια , τους φορείς, να πάρουν θέση. Κανένας δεν μιλάει και ο μόνος Δήμος που μπήκε στην διαδικασία να διαμαρτυρηθεί, ήταν ο Δήμος Αργοστολίου και βρίσκεται υπό κατηγορία από όλους αυτούς που δεν ενδιαφέρθηκαν καν να ανακινήσουν το θέμα. Συμμετείχαν όλοι οι σύμβουλοι, αλλά  κάποιοι με το σκεπτικό συμμετέχουμε και δεν ψηφίζουμε. Προφανώς συμφωνούν με την αύξηση των εισιτηρίων. Παρασύρθηκαν όλοι από διάφορους ,που γράφουν μέρα νύχτα ανώνυμα άρθρα. Ο Σύριζα από την πλευρά του, αντί να τα βάλλει με τους άλλους δήμους και την Περιφέρεια, άσκησε κριτική σε μένα. Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρασύρουν ένα κόμμα ολόκληρο. Ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παρασύρομαι από τον κάθε ένα ανωνυμογράφο που είναι πίσω και  γράφει ανακοινώσεις και τις υιοθετούν δυστυχώς κάποιοι. Βγήκαν να πουν , ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε εξετάσεις στον Βουλευτή και στην Κυβέρνηση, επειδή διαμαρτυρηθήκαμε γιατί ανέβηκαν τα εισιτήρια. Αλλά παράλληλα, δεν έβγαλαν ανακοίνωση γιατί ανέβηκαν τα εισιτήρια, ούτε για του άλλους Δήμους, ούτε για την Περιφέρεια, ούτε για τον Βουλευτή, ούτε για τον εαυτό τους που δεν διαμαρτυρήθηκαν. Δυστυχώς εάν συνεχίσει έτσι , δεν θα είναι καλή η κατάληξη τους. Λυπάμαι γιατί εμπλέκονται άνθρωποι, κάποιοι ελάχιστοι ευτυχώς, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό τους συμφέρον. Βγάζουν τα απωθημένα τους για τον Δήμαρχο. Γιατί δεν λένε για τους άλλους Δημάρχους που δεν συνεδρίασαν , γιατί δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση οι ίδιοι, μόνο το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση. Η εταιρεία δεν έβγαλε ανακοίνωση, γιατί προφανώς οι θέσεις όλων αυτών, την εταιρεία βολεύουν. Έπρεπε να βγούμε όλοι μαζί να διαμαρτυρηθούμε και το μόνο που έκαναν , ήταν να αμαυρώσουν αυτή τη διαμαρτυρία. Ότι και αν έκαναν , απόφαση επάρθη και ελάχιστοι Δημοτικοί Σύμβουλοι διαφοροποιήθηκαν . Όσο για τον τρόπο που κινήθηκαν κάποιοι, υπάρχουν οι γνωστοί λόγοι της συνεργασίας από  πίσω μονίμως.

Είκοσι χρόνια γίνονται αυτά στην Κεφαλονιά, αναφέρομαι στα  ανώνυμα, που κανείς δεν έχει τα κότσια να βάλλει την υπογραφή του, όπως το ανώνυμο για την κοπή του δέντρου στην Σκάλα και για τον πεζόδρομο που δεν τους αρέσει τίποτα, ενώ πήζει ο κόσμος εκεί τα βράδια. Είναι όλοι αυτοί οι καταστροφολόγοι  που είναι γνωστοί ποιοι είναι και που κατέστρεψαν και το ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά. Είναι αυτοί που έκαναν συμφωνίες μια ζωή πίσω από την πλάτη των γνήσιων δημοκρατών αι συμφωνούσαν με όλους, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο καθένας.  Εγώ τους λέω πάντα ανώνυμους αυτούς, που είναι μέρα και νύχτα μπροστά σε έναν υπολογιστή και γράφουν ανώνυμα, που έχουν απωθημένα με μένα, με τον Δήμαρχο, με τον έναν και τον άλλον. Το έχω πει επανειλημμένα ότι δεν πρέπει στην πολιτική να εμπλέκονται οικογένειες  και επαγγέλματα. Δυστυχώς όμως δεν ακούνε. Είναι όπως με το ΜΕΤΡΟ που δεν του δώσαμε την άδεια να κάνει 6.000 τετραγωνικά στην Κρανιά, και βγήκαν να πούνε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο βοήθησε το ΜΕΤΡΟ. Εμείς το βοηθήσαμε, η εσείς που δεν ψηφίσατε;  Δυστυχώς έτσι είναι και όλα αυτά βέβαια είναι λόγω εκλογών που έρχονται, λόγω που κάποιοι θέλουν να βολευτούν παρατρεχάμενοι στον κάθε ένα μελλοντικό βουλευτή. Αντί να τα βάλουν με όσους δεν έκαναν διαμαρτυρία για την αύξηση των εισιτηρίων τα έβαλαν με τον Δήμο Αργοστολίου, που είναι ο μοναδικός φορέας στην Κεφαλονιά  που έκανε Δημοτικό Συμβούλιο για να διαμαρτυρηθεί. Μα δε ντρεπόμαστε λίγο; Θα βγεί ανακοίνωση για την διαμαρτυρία και θα δουν όλοι ποιοι δεν ψήφισαν με την δικαιολογία ότι δεν έγινε δια ζώσης το Συμβούλιο, εξυπηρετώντας την εταιρεία. Ορισμένοι παρασύρονται και κάλεσα και τον ΣΥΡΙΖΑ, να απομονώσει κάποιους τέτοιους τύπους, γιατί θα τους πληρώσει, όπως τους πλήρωσαν κι άλλοι στο παρελθόν. Το Δημοτικό Συμβούλιο το έκανα με πρωτοβουλία δική μου και δεν έδωσα εξετάσεις σε κανέναν, ούτε σε Βουλευτή, ούτε σε Κυβέρνηση, άλλοι δίνουν εξετάσεις και έδιναν από το παρελθόν σε Κυβερνήσεις και Βουλευτές. Ούτε έχω ανάγκη κανέναν, ούτε μισθό παίρνω, ούτε έχω διορίσει παιδί μου, αυτά να τα ξέρουν αυτοί, που έχουν διορίσει οικογένειες ολόκληρες, που ήταν διπλοθεσίτες και έπαιρναν και δύο τρείς μισθούς. Να τα ξέρουν επειδή βγαίνουν και μιλούν , γιατί κάποια στιγμή θα ειπωθούν και ονομαστικά όλα αυτά».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250