«Μη ύπαρξη μελετών, απαλλοτριώσεις και φόρτος εργασίας στην τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, καθυστερούν τα έργα» - Ο Σταύρος Τραυλός στον Cosmos 96,5

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 11:28

«Μη ύπαρξη μελετών, απαλλοτριώσεις και φόρτος εργασίας στην τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, καθυστερούν τα έργα» - Ο Σταύρος Τραυλός στον Cosmos 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε  ο  Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με:

Την διασταύρωση Καραβόμυλου- Μελισάνης στον Δήμο Σάμης: «Το πρωί της Τετάρτης είχα σύσκεψη με τον Δήμαρχο Σάμης και συζητήσαμε και αυτό το θέμα. Εμείς έχουμε ειδοποιήσει την Τεχνική Υπηρεσία να προβεί σε μια πρόχειρη μελέτη για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις, αλλά τον πρώτο λόγο και τον τελευταίο τον έχουν οι τεχνικοί μας όσον αφορά το τι είδους  παρεμβάσεις θα γίνουν. Αυτό που μας απασχολεί πολύ, όχι μόνο για τον Καραβόμυλο αλλά και για τα Περατάτα και τα Φάρσα, είναι ότι τρέχουν πάρα πολύ μέσα σ αυτά τα χωριά και ψάχνουμε το νομικό πλαίσιο για να βάλουμε ανισόπεδες διαβάσεις. Η ενημέρωση είναι ότι δεν επιτρέπεται αυτό, αλλά  ψάχνω να δω πως μπορεί να επιτευχθεί ».

Με τον δρόμο Ρουπάκι –Σάμη: « Καραβόμυλος –Σάμη είναι στην ουσία, η μελέτη υπάρχει, το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να γίνουν απαλλοτριώσεις, και πρέπει να γίνει επικαιροποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης που υπάρχει για να γίνουν οι απαλλοτριώσεις. Το συζητήσαμε και αυτό με τον Δήμαρχο Σάμης και επειδή η υπηρεσία της Περιφέρειας μας δεν προλαβαίνει , σκεπτόμαστε να κάνουμε μια προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Σάμης για να συνδράμει όπως εμείς συνδράμουμε σε άλλα έργα τον Δήμο, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε αυτό το πολύ σημαντικό έργο».

Με τις διαγραμμίσεις Αγίας Ευφημίας -Σάμης: « Πρέπει να βγεί ένα έργο οδικής ασφάλειας για να γίνει η διαγράμμιση. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα έργο ανοιχτό για λακκούβες κλπ, μία άλλη εργολαβία για μπάρες ασφαλείας που ο εργολάβος δεν έχει ξεκινήσει για τους γνωστούς λόγους και πρέπει να ενταχθεί αυτή η διαγράμμιση σε ένα γενικότερο έργο. Το έχει υπ όψιν της η Τεχνική Υπηρεσία και αν δεν χωρά σ αυτά τα δύο έργα που έχουμε ανοιχτά, να προκηρύξει ένα νέο έργο οδικής ασφάλειας και δεν είναι μόνο αυτός ο δρόμος που θέλει διαγράμμιση. Η υπηρεσία έκανε την διαγράμμιση πέρσι στον Πόρος-Αργοστόλι, αλλά σχεδόν όλη η άλλη Κεφαλονιά  θέλει διαγράμμιση. Δεν το βλέπω για φέτος το καλοκαίρι. Υπάρχει δυστοκία με το προσωπικό στις Τεχνικές Υπηρεσίες, και είμαστε στην διαδικασία να έχουμε νέο Τεχνικό Διευθυντή γιατί η Τεχνική μας Διευθύντρια υπέβαλε την παραίτηση της και θα ιδιωτεύσει πλέον. Σύντομα θα μπούμε στους νέους μας ρυθμούς και πιστεύω ότι θα τρέξουμε ακόμα ποιό γρήγορα».

Με το πρόβλημα με την έλλειψη δεύτερου οδηγού στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Σάμης: « Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα αυτό, όμως πριν δύο ημέρες επικοινώνησε μαζί μου το ΕΚΑΒ της Πάτρας για να βρει καταλύματα για δύο διασώστες οδηγούς για να φέρουν άλλο ένα ασθενοφόρο. Είχε απευθυνθεί σε όλους του φορείς , δεν βοήθησε κανείς και εμείς βρήκαμε τη λύση και θα έρθει άλλο ένα ασθενοφόρο , το οποίο θα είναι στην περιοχή του Πόρου, οπότε πιάνει και την περιοχή της Σάμης. Εκφράζω το παράπονο ότι κανένας από τους φορείς που ενδιαφέρονται και για τον τουρισμό δεν βοήθησε  να βρεθεί μια στέγη. Ωραία είναι να γκρινιάζουμε στις συσκέψεις και να λέμε για το τουρισμό και ότι χρειαζόμαστε υγεία και όταν το ΕΚΑΒ ζητά στέγη για δύο ανθρώπους και ένα γεύμα για δύο μήνες  τρείς το καλοκαίρι, να βγάζουμε την ουρά μας απ έξω».

Με την δράση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων: « Η Περιφέρεια βρίσκεται στο τρίτο έτος της δικής μας θητείας, έχοντας αντιμετωπίσει πλημμύρες , φωτιές, κλπ εν μέσω μια πανδημίας covid . Δεν έχουμε πάρει μια μέρα ανάσα, δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε αυτά που είχαμε οραματιστεί, γιατί πάντα τρέχουμε πίσω από τα προβλήματα που προανέφερα και τις εξελίξεις. Ερχόμαστε τώρα στην πρώτη «κανονική» μας χρονιά , να δούμε τον κόσμο χαρούμενο στα πανηγύρια να τα ζει και να πιάσουμε τα έργα που έχουν μείνει πίσω και να ασχοληθούμε με τα αναπτυξιακά έργα. Έχουμε κάνει πράγματα, έχουμε φέρει χρήματα στην Κεφαλονιά, έχουμε κάνει τις πρώτες αναθέσεις για μελέτες για μεγάλα έργα . Δε γνωρίζει ο κόσμος ότι βοηθήσαμε να έρθουν τα χρήματα για το λιμάνι της Πεσσάδας και των Φρικών από το Νησιωτικής Πολιτικής και για την μελέτη και το έργο. Θα δώσουμε τώρα έμφαση στο λιμάνι του Αργοστολίου που πρέπει να μεταφερθεί απέναντι το εμπορικό λιμάνι. Είμαστε σε μία συνεχή εγρήγορση , κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε, είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού , αλλά πιστεύω ότι θα κάνουμε αρκετά πράγματα μέχρι να λήξει η θητεία μας και από κει και πέρα ο κόσμος θα κρίνει».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250