Mαρούλης στον COSMOS 96,5 (ΚΥ Σάμης): Τι λέει για την έλλειψη προσωπικού σε υγειονομικούς και ΕΚΑΒ; Τι αναφέρει για το ατύχημα στην στροφή της Μελισσάνης;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 10:34

Mαρούλης στον COSMOS 96,5 (ΚΥ Σάμης): Τι λέει για την έλλειψη προσωπικού  σε υγειονομικούς και ΕΚΑΒ; Τι αναφέρει για το ατύχημα στην στροφή της Μελισσάνης;

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σάμης Βαγγέλης Μαρούλης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο Κέντρο Υγείας Σάμης: « Λειτουργεί με δύο ειδικευόμενους γιατρούς και τρείς τακτικούς. Το νοσηλευτικό προσωπικό, είναι στο όριο, χρειαζόμαστε ακόμα ένα δύο άτομα, τα οποία έχουν καλύψει τις θέσεις και δεν εμφανίσθηκαν. Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να κάνουμε πάλι προκήρυξη, ελπίζουμε κάτι να γίνει. Έχουμε έναν οδηγό στο ασθενοφόρο, ο οποίος κάνει πρωινή, η απογευματινή  βάρδια. Το ΕΚΑΒ είναι ανεξάρτητος οργανισμός , διοικείται από το 166 στην Πάτρα και εάν συμβεί οτιδήποτε, πρέπει να πάρουμε εμείς στην πάτρα για να δώσει το οκ για να πάμε στο περιστατικό. Δυστυχώς νυχτερινή βάρδια δεν υπάρχει και καλούμε το 166 και έρχεται από το Αργοστόλι».

Στο πρόσφατο περιστατικό με το ατύχημα στον Καραβόμυλο: «Δεν έχει γίνει 38 χρόνια τίποτα και έγινε τώρα. Αναλάμβανα πάντα την ευθύνη αν συνέβαινε κάτι, όπως πρόσφατα στον Καραβόμυλο, και έπαιρνα εγώ το ασθενοφόρο , αυτό είναι μεγάλη ευθύνη και έγινε και σε ώρα το περιστατικό, που εφημέρευε  κάποιος συνάδελφος.  Ο συνάδελφος πήγε εκεί ,είδε το περιστατικό, ήταν και διασώστες και νοσοκόμα και το ασθενοφόρο ήρθε κατά τη γνώμη μου σε καλό χρονικό διάστημα. Την Δευτέρα συνέβη κάποιο περιστατικό στον Πόρο και πήγε το δικό μας ασθενοφόρο και μετέφερε τον ασθενή εδώ. Όταν συμβεί να είναι πολλά άτομα τραυματισμένα, θα χρησιμοποιήσουμε το ασθενοφόρο ,μου συνέβη παλιά και εμένα, και αγροτικό αυτοκίνητο για να μεταφερθούν πιο γρήγορα. Όσον αφορά το τροχαίο, το θέμα είναι πως θα αποφευχθεί το τροχαίο. Πρέπει και άλλοι φορείς να λάβουν μέτρα για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς και τα θύματα που γίνονται κάθε μέρα. Τα άτομα αυτά οδηγούν μια μηχανή, ένα αυτοκίνητο, έχουν καταναλώσει πολύ αλκοόλ , όλα τα τροχαία γίνονται 5 με 6 το πρωί, οπότε ας γίνει ένας έλεγχος συντονισμένος  με την Αστυνομία. Δεν μπορούν όλοι όταν καταναλώνουν πολύ αλκοόλ  να ανεβαίνουν στην μηχανή τους και να πάνε να σκοτωθούν. Εάν υπάρχει έλεγχος, όλα αυτά τα τροχαία κατά 99% θα αποφευχθούν. Μετράμε καθημερινά θύματα. Όταν καταναλώσει κάποιος δύο τρία ποτά είναι φυσικό κάτι να συμβεί. Η οδηγική παιδεία στα μικρά παιδιά θέλει κάποια χρόνια για να γίνει, όμως ποτέ δεν είναι αργά. Με τα σημερινά δεδομένα, χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση και πλησίον των κέντρων διασκέδασης. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250