«Ανακοινώσεις για το Αρχαιολογικό Μουσείο, από την Υπουργό Πολιτισμού τις επόμενες μέρες» - Τι ανέφερε ο βουλευτής Παναγής Καππάτος στον COSMOS 96,5

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 19:22

«Ανακοινώσεις για το Αρχαιολογικό Μουσείο, από την Υπουργό Πολιτισμού τις επόμενες μέρες» - Τι ανέφερε ο βουλευτής Παναγής Καππάτος στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Αθανασίου στην Ιθάκη: «Ήταν ένα αίτημα που μας έθεσαν στην Ιθάκη την προηγούμενη Παρασκευή. Επικοινώνησα με την κ. Μενδώνη και  μας το έκανε δεκτό, το ότι ήταν κλειστός ήταν θέμα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο Αργοστόλι. Ήταν αίτημα των κατοίκων και του Δημάρχου Ιθάκης και γιατί να μην ανοίξει από την στιγμή που δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας».

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου: «Η κ. Μενδώνη στις 19 Ιουλίου θα κάνει ανακοινώσεις  για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, ο φάκελος είναι έτοιμος και θα μπει στην Επιτροπή Μουσείων για έγκριση. Από κει και πέρα θα δούμε με την Περιφέρεια πως θα γίνει η χρηματοδότηση του έργου.

Στις πρόσφατες επισκέψεις κυβερνητικών εκπροσώπων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη: «Ελέγχθηκε η πρόοδος των έργων από τις χρηματοδοτήσεις του «Ιανού» και από το «Αντώνης Τρίτσης» και ανάλογα με την πρόοδο θα έχουμε και εντάξεις νέων έργων».

Στις εξελίξεις όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις και τα έργα στην Κεφαλονιά και Ιθάκη: «Περιμένουμε το επόμενο  διάστημα για τον Δήμο Αργοστολίου την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων των οικισμών του , στην Σάμη ένα πολύ μεγάλο έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης της ύδρευσης του Πυργίου που θα φτάσει έως την Σάμη, περιμένω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εγκριθεί ένα ποσό γύρω στις 850 χιλιάδες ευρώ για αγροτική οδοποιία στο Δήμο Σάμης. Στην Ιθάκη έχει ζητήσει ο Δήμαρχος κάποια ποσά για οδοποιία  τα οποία συζήτησε με τον κ. Τριαντόπουλο.  Μπαίνουμε μετά το καλοκαίρι επειδή δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν κάποια έργα από τον Δήμο Αργοστολίου στην υλοποίηση τους. Συμβασιοποιήθηκε και το έργο της αλλαγής αμιαντοσωλήνων  σε όλα τα χωριά του Δήμου Αργοστολίου. Δεν μπορούμε να έχουμε μόνο τουρισμό, πρέπει να έχουμε και τις σωστές υποδομές».

Στην μετάθεση του νεοδιορισθέντος Αγροτικού γιατρού του Πόρου στο ΙΚΑ Αργοστολίου : « Το πληροφορήθηκα και θα έρθω σε επικοινωνία με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σάμης κ. Μαρούλη και τον Υπεάρχη κ. Καρβέλη.

Οι ανάγκες και στα νοσοκομειακά ιδρύματα είναι τεράστιες και πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή ούτως ώστε να ικανοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό και τα νοσοκομεία και τα χωριά να έχουν τοπικό γιατρό. Έχω μιλήσει και με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πόρου και με τον Αντιδήμαρχο της περιοχής κ. Κουρκουμέλη και θα προσπαθήσω».

Στην αποκατάσταση του κλιματισμού στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Αργοστολίου και στο χρηματοδοτικά εργαλεία για την υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης: « Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, ο Διοικητής κ. Μαρτίνης κινήθηκε όσο πιο γρήγορα γινόταν  και έχει αποκατασταθεί η βλάβη. Περιμένουμε να ανακοινωθεί το Ταμείο Ανάκαμψης όσον αφορά τα νοσοκομεία για να τρέξουν τα ποσά που μου έχουν υποσχεθεί ο κ. Σκυλακάκης και το Υπουργείο Υγείας. Είναι 300 νοσοκομεία που διεκδικούν χρήματα, το ποσό είναι 300 εκατομ και πρέπει να εξυπηρετηθούν όλα». 

Στον προσωπικό γιατρό και τα ζητήματα που ανέδειξε ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς: «Έχουμε έναν νέο νόμο που ψηφίστηκε προ ενός μηνός , λογικό είναι ακόμα και οι γιατροί που θέλουν να εισέλθουν στο σύστημα να αντιμετωπίζουν κάτι καινούργιο, πιστεύω μέσα στο φθινόπωρο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Η όποια παράταση δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει».

Στην εκπνοή της  παράτασης για τους Δασικούς χάρτες: « Όσοι ήταν να καταθέσουν έχουν καταθέσει, υπάρχει σκέψη στο Υπουργείο να δοθεί νέα παράταση, όμως και αυτοί που ήταν συνεπείς δεν μπορούν να προχωρήσουν τις δικές τους υποθέσεις. Αν θα δοθεί παράταση, είναι γιατί η Κρήτη δεν συνεργάζεται και δεν μπορεί να προχωρήσει ολόκληρη η Ελλάδα εάν όλα τα μέρη δεν έχουν ολοκληρώσει. Στην Κεφαλονιά έχουν καταθέσει 4.000 ενστάσεις, οι 1.000  αφορούν πρόδηλα σφάλματα και οι 3.000 είναι κανονικές ενστάσεις. Έχω δεχθεί τηλεφωνά να δοθούν παρατάσεις, αλλά αυτοί που τηλεφωνούν είναι αυτοί που τηλεφώνησαν και τις προηγούμενες περιόδους για παράταση. Και σε δύο μήνες αν δοθεί νέα παράταση, πάλι οι ίδιοι θα τηλεφωνούν. Πρέπει να προχωρήσει αυτή ιστορία».

Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά: « Την επόμενη εβδομάδα δεν είναι στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού η Κεφαλονιά. Ανάλογα με το πρόγραμμα, η επίσκεψη του μπορεί να είναι αρχές η τέλος Αυγούστου η αρχές Σεπτέμβρη .Ότι θα έρθει είναι σίγουρο, μου το επαναλαμβάνει συνέχεια και το πρόγραμμα της επίσκεψης του δεν θα αφορά μόνο τον δρόμο Αργοστολίου –Πόρου».

Στον δρόμο Αργοστολίου –Πόρου: «Μέχρι τέλος του μήνα θα έχει παραδοθεί στο Υπουργείο η περιβαλλοντική μελέτη, υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στην συνέχεια θα πάμε για αδειοδοτήσεις, για  τον έλεγχο νομιμότητας κλπ. Όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις γίνονται πλέον πιο γρήγορα. Οι όποιες ενστάσεις προκύψουν στην διαδικασία , δεν κωλύουν την συνέχιση της απαλλοτρίωσης».

Στην τελευταία Κοινοβουλευτική Εβδομάδα: « Είχαμε μια πλούσια εβδομάδα, όπως και οι επόμενες δύο θα είναι πλούσιες. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας . Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ψηφίστηκε, η κ. Κεραμέως άκουσε τις προτάσεις όλων των κομμάτων και έκανε τροπολογίες. Αυτή η Κυβέρνηση ακούει τις προτάσεις των άλλων κομμάτων. Αυτό το οποίο θα ήθελα να σχολιάσω είναι ότι αποχώρησε ο Σύριζα για να μην αναγκαστεί να ψηφίσει και άρθρα τα οποία θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να τα ψηφίσει, γιατί ήταν υπέρ των φοιτητών. Τα μισά άρθρα που φέρνει η Κυβέρνηση, τα ψηφίζουν σχεδόν όλα τα κόμματα».

Στις Βουλευτικές εκλογές: « Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, Απρίλιο Μάιο τις βλέπω και το έχει ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός και ότι λέει το εννοεί. Είμαστε όμως σε προεκλογική περίοδο, γιατί έχουμε μπει στο τελευταίο έτος».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250