«Ο γερανός δημιουργεί πρόβλημα στον τουρισμό. Πρέπει να φύγει» - Τι λέει ο πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας στον Cosmos 96,5

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 09:05

«Ο γερανός δημιουργεί πρόβλημα στον τουρισμό. Πρέπει να φύγει» - Τι λέει ο πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας στον Cosmos 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και  Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Ευφημίας Παναγής Ζαφειράτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο πρόβλημα που δημιουργούνται με την παραμονή του γερανού εκβάθυνσης στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας: « Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τον Δήμο για το πότε θα αποχωρήσει ο γερανός από την στιγμή που τέλειωσε τις εργασίες του. Δεν μπορούν να πέσουν σκάφη στο λιμάνι όσο παραμένει, καταλαμβάνει χώρο για 15 σκάφη, αναγκάζονται να μένουν εκτός λιμανιού κάποια. Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμης πριν ένα μήνα ειπώθηκαν κάποια πράγματα από κατοίκους της Αγίας Ευφημίας και από μένα, ότι έχουμε στοιχεία ότι το λιμάνι δεν έχει καθαριστεί  όσο θα έπρεπε να έχει καθαριστεί. Θέλουμε την επίσημη ανακοίνωση αν έγινε επαρκής καθαρισμός από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Αν παραμένει για να ξαναρχίσει πάλι, τότε «την κάτσαμε την βάρκα». ‘Έχουν εξαγριωθεί οι καταστηματάρχες και  οι επιχειρηματίες. Εδώ ζούν από τον τουρισμό για 4-5 μήνες, δύο χρόνια ήταν ο κορονοϊός, τώρα ο τουρισμός πάει καλά και έχουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα με τον γερανό. Αν έκανε την δουλειά του να φύγει, θεωρώ ότι δεν κάνει για την αφαίρεση της λάσπης αυτό το μηχάνημα και υπάρχει λάσπη πολύ».

Στις παρεμβάσεις στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας: «Τοποθέτησαν τα πίλαρ και κάποια φανάρια και το λιμάνι αποκαταστάθηκε εξωτερικά. Από το δυτικό μέρος απομένει να βάλουν φανάρια».

Στο πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας: « Βούλιαξε η Αγιά Ευφημία, είχε χρόνια να γίνει ,ο Πυλαριακός διοργάνωσε την εκδήλωση και μπράβο στα παιδιά. Όσο για μένα εφόσον είμαι αιρετός από την κοινωνία πρέπει να ανταπεξέλθω σε όλα».

Στις διαγραμμίσεις του κεντρικού δρόμου: « Η Περιφέρεια μας είχε πει ότι θα κάνει διαγραμμίσεις στον δρόμο, πέρασε σχεδόν το καλοκαίρι και ακόμα. Τα χορτάρια κόπηκαν , οι δρόμοι είναι καθαροί, διαγραμμίσεις δεν έχουν κάνει. Υπάρχουν λέει 20 εκατομ. δεν κάνουν μελέτες, αυτοί οι μηχανικοί στην Περιφέρεια τι κάνουν. Δεν έχουν λέει μηχάνημα, πόσο κοστίζει ένα μηχάνημα. Στα Δρακοπουλάτα και στην Αγία Ευφημία ρίξανε την άσφαλτο».

Στις παρεμβάσεις στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Ευφημίας: «Από τον Δήμο κινούνται οι άνθρωποι και στα Φερεντινάτα έγινε ο δρόμος και φτιάχτηκε το γεφύρι  και στα Δρακοπουλάτα και στην Αγία Ευφημία ρίξανε την άσφαλτο και τα πίλαρ και τα φανάρια τοποθέτησαν στο λιμάνι. Δέκα χρόνια μία κουταλιά τσιμέντο δεν έπεσε πουθενά στην Πύλαρο. Μας έπαιρναν τα λεφτά από την Μελισσάνη ,τον Μύρτο και το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας και τα πήγαιναν στο Αργοστόλι και φτιάξανε πλατείες.  Σήμερα ο Δήμος Σάμης σιγά σιγά προχωρεί, αλλά επί δέκα χρόνια επί Δήμου Κεφαλονιάς μας αγνοούσανε πλήρως.  Με τις διαγραμμίσεις έχουμε σε όλο τον Δήμο πρόβλημα, στον Δήμο Αργοστολίου υπάρχουν, εμείς δεν δικαιούμαστε; Κυκλοφορούν τουρίστες και δεν γνωρίζουν τους δρόμους. Έχω στείλει επιστολή, πήρα απάντηση ότι θα γίνει, αλλά πέρασε σχεδόν το καλοκαίρι».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250