Επί τάπητος τα προβλήματα εν όψει τουριστικής περιόδου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 10:02

Επί τάπητος τα προβλήματα  εν όψει τουριστικής περιόδου

Μια ιδιαιτέρως χρήσιμη κουβέντα όσον αφορά τον τουρισμό του νησιού πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας.Την συζήτηση συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής και σε αυτήν παραβρέθηκαν αρκετοί φορείς του τουρισμού και όχι μόνο, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους και τα κακώς κείμενα που έχουν συναντήσει με σκοπό να βελτιωθεί το προϊόν που θα προσφέρουμε στους τουρίστες που θα επισκεφθούν το νησί. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόγια Γρουζή, ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ελπίδα Κατσαϊτη.

Οι φορείς που έδωσαν το παρών ήταν οι τουριστικοί πράκτορες Τάκης Πεφάνης, Θανάσης Καραπέτσας, Κίμων Γασπαράτος, ο προϊστάμενος της ΛΕ' Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανδρέας Σωτηρίου, η Βικτόρια Μάθιους από την TUI, ο Πασκουάλε Ντ' Αμίκο, ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος από την Ένωση Ξενοδόχων και ο Σωκράτης Κολαϊτης, από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί ο «Αγιος Γεράσιμος».

Αν και κάποιοι από τους παραβρισκόμενους ξεκίνησαν τις τοποθετήσεις τους τονίζοντας πως ήταν λίγο αργά για μια τέτοια συνάντηση, ο κ. Κουρής επεσήμανε πως «ποτέ δεν είναι αργά και σκοπός είναι έστω και τώρα να ακούσουμε τα προβλήματα και τις επισημάνεις των επαγγελματιών και αν μπορούμε να τα λύσουμε».

Και ήταν πολλά και ενδιαφέροντα, αυτά που ακούστηκαν. Επι παραδείγματι για το θέμα της καθαριότητας των δρόμων, για το θέμα των υποδομών στο αεροδρόμιο «Η υποδομή του αεροδρομίου δεν είναι η καλύτερη δυνατή» τόνισε ο κ. Καραπέτσας, για την σήμανση στη Λάσση, το παρεχόμενο σέρβις προς τους τουρίστες, τα ΤΑΞΙ και τις χρεώσεις αυτών. Ο Πασκουάλε Ντ'΄Αμίκο έθεσε το θέμα του προβλήματος που υπάρχει τελευταία με τους επισκέπτες από τον Νότια Ιταλία, που θέλουν να έρθουν με τα αυτοκίνητά τους στο νησί και πλέον δεν υπάρχει καράβι να τους φέρει.

Πάντως, φαίνεται πως στο «παιχνίδι» θα μπουν δυναμικά από φέτος και οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία, καθώς όπως συμφωνήθηκε θα δημιουργηθεί ένα τρίπτυχο φυλλάδιο που θα ενημερώνει τους τουρίστες από τα Κρουαζιερόπλοια για τους Αρχαιολογικούς χώρους που θα μπορούν να επισκεφτούν κατά την παραμονή τους στο νησί.

Παράλληλα, ο κ. Κουρής δεσμεύτηκε να δοθεί το ποσό των 18.000 ευρώ για την αποκατάσταση στο στέγαστρο του Θολωτού Τάφου στα Τζαννάτα.

Ακούστε παρακάτω τις τοποθετήσεις

Εισήγηση Σωτήρη Κουρή

Τοποθετήσεις Φορέων και απαντήσεις Σωτήρη Κουρή

Τοποθέτηση αντιδημάρχου Ευάγγελου Κεκάτου

Τοποθέτηση θεματικής αντιπεριφερειάχη Τζόγιας Γρουζή




00 inkefalonia general ad 300X250