Συμβαίνει τώρα - Δυτικά της Κεφαλονιάς η κακοκαιρία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 13:49

Συμβαίνει τώρα - Δυτικά της Κεφαλονιάς η κακοκαιρία

Πλησιάζει την Κεφαλονιά το κύμα κακοκαιρίας express.

Αυτή την ώρα, δυτικά του νησιού παρατηρείται ισχυρό ηλεκτρικό φορτίο και κεραυνοί, όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη από την υπηρεσία lightingmaps.

Από την πρόσφατη συνέντευξη του Γιώργου Τσατραφύλλια στον COSMOS 96,5 ο καιρός μεταβάλλεται ως ακολούθως  :

«Η Δυτική Ελλάδα έχει βράσει αυτές τις ημέρες, έχει άπνοια ,υγρασία και ακόμα και τα βράδια είναι δύσκολα.

Από την Παρασκευή όμως θα έχουμε μεταβολή του καιρού , βροχές, καταιγίδες και  θα δροσίσει αρκετά. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα πλήξουν και την Κεφαλονιά από την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο όλη την ημέρα. Οι καταιγίδες θα είναι έντονες, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν και προβλήματα, πλημμύρες κλπ.

Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά,  στην Κεφαλονιά βέβαια όχι τόσο, όπως σε κάποιες περιοχές που θα ξεπεράσει και τους 10 βαθμούς. Ενδεικτικά στο Αργοστόλι, θα έχουμε την Κυριακή γύρω στους 28 με 29 βαθμούς και η  υγρασία θα πέσει λόγω του βοριά και η δυσφορία δεν θα είναι τόσο έντονη. Η ένταση των ανέμων στις θάλασσες από την Παρασκευή  έως την Κυριακή περιμένουμε να ενισχυθούν , θα είναι βορειοδυτικής έντασης στα 6-7 μποφόρ. Από την Δευτέρα βελτιώνεται ο καιρός , θα μείνει ο άνεμος μέχρι την Τρίτη, δεν θα έχουμε βροχές, αλλά θα υπάρχει δροσιά και για αρκετές ημέρες. Οι ζέστες των ημερών αυτών θα αργήσουν να ξανάρθουν.

Μέχρι τις 15-16 Ιουλίου, δεν φαίνεται να έρχεται κάποιο θερμό κύμα το οποίο θα επηρεάσει την Δυτική Ελλάδα αλλά και όλη τη χώρα. Από την Παρασκευή προσοχή στις πλημμύρες και τις καταιγίδες και κυρίως το Σάββατο που θα έχουμε και κεραυνούς, απομακρυνόμαστε από την θάλασσα». 

 Δείτε εδώ ζωντανή εικόνα (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ + ΦΙΣΚΑΡΔΟ)

https://www.inkefalonia.gr/live

 

ΛΟΥΡΔΑΣ

https://kefaloniamare.com/index.php/lourdas-live-cam




00 inkefalonia general ad 300X250