Εκδήλωση για το εορτασμό της 25ης Μαρτίου από το δημοτικό σχολείο Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013 09:55

Εκδήλωση για το εορτασμό της 25ης Μαρτίου από το δημοτικό σχολείο Ληξουρίου

Παρακολουθήσαμε χθες βράδυ από τα παιδιά του β΄ δημοτικού σχολείου Ληξουρίου μια από τις ποιο όμορφες σχολικές παραστάσεις που έχουν γίνει στο θέατρο «ΜΑΡΚΑΤΟ». Μια παράσταση που τα είχε όλα, τραγούδι, χορό, γέλιο, συγκίνηση αλλά πάνω απ΄ όλα εκπαιδευτικό χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους. Και όλα αυτά από μαθητές του δημοτικού που έφεραν εις πέρας όλα όσα τους έμαθαν στις πρόβες οι δάσκαλοι τους, ο Γεράσιμος Μήλας και η Ελένη Μαρκαντωνάτου που ήταν και οι υπεύθυνοι για αυτή τη γιορτή. Κείμενο – Φωτογραφίες: Μάκης Μοσχόπουλος – Μαρία Μουρελάτου

Η αυλαία άνοιξε με τον «Ακάθιστο Ύμνο» από τη χορωδία του σχολείου στη συνεχεία το πρόγραμμα περιελάμβανε τα θεατρικά, «το σκετς» και «το μεγάλο χρέος». Τα παιδιά χόρεψαν τσάμικο και χασάπικο ενώ την παράσταση έκλεψε το χορευτικό δρώμενο με τις μαυροφορεμένες Μεσολογγίτισσες. Λίγο πριν το τέλος η χορωδία τραγούδησε τον «Θούριο» και τα «σαράντα παλληκάρια», τα παιδιά ζήτησαν από το κοινό να σηκωθεί από τις θέσεις του και όλοι μαζί να ψάλουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Το θέατρο ήταν γεμάτο, ενώ το πάρων έδωσαν ο αντιδήμαρχος Παλικής Ευάγγελος Θεοφιλάτος, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργος Κατσιβέλης, ο πρόεδρος του Τ.Σ Ληξουρίου Νίκος Αραβαντινός και η Διευθύντρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κα Σοφία Μαροπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250