To Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το ατύχημα στην προβλήτα του φέρι μποτ Αργοστολίου - Ληξουρίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 10:59

To Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το ατύχημα στην προβλήτα του φέρι μποτ Αργοστολίου - Ληξουρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης εύχεται ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους εργάτες του Δήμου Αργοστολίου που τραυματίστηκαν χθες το πρωί στην προβλήτα του φέρυ μποτ Αργοστολίου-Ληξουρίου κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

          Χθες το πρωί, που στο νησί οι αέρηδες ξεπερνούσαν τα 9 μποφόρ, κλιμάκιο εργατών του Δήμου μετέβη στο σημείο για επισκευή μεταλλικού στεγάστρου, χωρίς να ληφθεί καθόλου υπόψιν ο κίνδυνος που θα αντιμετώπιζαν. Το μεταλλικό στέγαστρο ξηλώθηκε, και τα σίδερα, μαζί με την τέντα, χτύπησαν τους εργάτες. Μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί από τα συντρίμμια ο ένας από τους δυο.

          Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου επισκέφθηκε τους συναδέλφους στο Νοσοκομείο και ενημέρωσε τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ενημερωθεί από την εργοδοσία. Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας για επικοινωνία με το Δήμαρχο, αυτή δεν έχει γίνει εφικτή ως τώρα.

Συνάδελφοι,

Στα εργατικά ατυχήματα, που κοντεύουν να γίνουν κανόνας, δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η ατυχία της στιγμής, ούτε η αβλεψία των εργαζομένων. Η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός σε πολλές περιπτώσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η σφοδρή αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων διαχρονικά που χειροτερεύει τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων είναι τα αίτια των "ατυχημάτων".

Η ευθύνη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ έχει να κάνει και με το ότι απαξίωσαν και υποβάθμισαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να είναι απαξιωμένες και να μην κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους. Μάλιστα στο χώρο των ΟΤΑ τα ατυχήματα πανελλαδικά έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, ορισμένες φορές μάλιστα θανατηφόρα.

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, υγείας και ασφάλειας για να μην έχουμε ανάλογα περιστατικά.
  • Να ενταθούν οι έλεγχοι τον αρμοδίων αρχών στους χώρους δουλειάς
  • Να διερευνηθούν οι ευθύνες και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που υπάρχουν.
  • Να δοθεί η απαραίτητη στήριξη προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250