Ανακοίνωση απο την Οργανωτική Επιτροπή του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 00:01

Ανακοίνωση απο την Οργανωτική Επιτροπή του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Ληξούρι. Η Οργανωτική Επιτροπή και η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. μέσω του Αντιπροέδρου της Γιώργου Κατσιβέλη, φρόντισαν την κάθε λεπτομέρεια και αξιοποίησαν τη λαϊκή συμμετοχή και το κέφι, ώστε να γίνει ένα Καρναβάλι δυνατό, σατιρικό με πολλές ντόπιες συμμετοχές και πάνω απ' όλα γεμάτο ζωντάνια. Το Ληξούρι απέδειξε ακόμα μια φορά, πως το Καρναβάλι του στηρίζεται στο έμφυτο ταμπεραμέντο και στο μεράκι που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής του, με λίγα χρήματα, τα αναγκαία, χωρίς υπερβολές και ξένα αγοραστά φτιασίδια, οργάνωσε ένα Καρναβάλι που τα είχε όλα!

Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 2/3 με το μεγάλο πάρτυ στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά κάλυψαν κάθε γούστο, με την έκθεση στολών από το 1995 έως και σήμερα από το γκρουπ INSIDE,αρχειακό υλικό που αφορά στα παλιά Καρναβάλια από το αρχείο του Γερασίμου Σωτ. Γαλανού, επίσης μέσα από παλιές φωτογραφίες τις ωραίες στιγμές του Ληξουριού, παίχτηκαν σατιρικά τοπικά δρώμενα, θεατρικά, παρλάτες. Πρωτίστως συμμετείχαν τα παιδιά της πόλης μας, μέσα από ανάλογες δραστηριότητες όπως καλλιτεχνικό και ζαχαροπλαστικό εργαστήρι, εργαστήρι Καραγκιόζη, παραδοσιακά παιχνίδια, Καρναβαλικά θεατρικά, κυνήγι κρυμμένου Θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, παιχνίδι της βιτρίνας και όλα αυτά με αποκορύφωμα το Παιδικό Καρναβάλι , που μετά την παρέλαση οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν με ντόπιους κλόουν και πολλά παιχνίδια στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας.

Τα αυτοσχέδια θεατρικά και η πεντεγολέτσα, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις θυμίζοντας, ότι το Καρναβάλι είναι η περίοδος που κυριαρχεί η σάτιρα και μάλιστα σε τοπικό επίπεδο.
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στο Καρναβάλι μας και ιδιαίτερα τους χορηγούς μας που σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τους Χορηγούς επικοινωνίας για την εξαιρετική διαφήμιση και όλους όσους πρόβαλλαν με τον καλύτερο τρόπο το Ληξουριώτικο Καρναβάλι μέσω των side τους, όλα τα γκρουπ, τα σχολεία, συλλόγους και σωματεία, καθώς και κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία. Επίσης τον DJ Σπύρο Αδειλίνη για την μουσική κάλυψη του Καρναβαλιού, τον Γεράσιμο Γιουλάτο για την συνοδεία από ντραμς το Σάββατο το βράδυ, τον Λυκούδη Νίκο για το μοντάζ των διαφημίσεων και την Ελισσάβετ Λιβιεράτου για την όμορφη παρουσία των χορευτικών της ομάδων.

Τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου που πάντα είναι προπομπός.
Το Τμήμα Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για τις όμορφες εκδηλώσεις που παρουσίασε.
Επίσης θερμές ευχαριστίες στα Σώματα Ασφαλείας, Αστυνομία , Λιμεναρχείο, Δημοτική αστυνομία, την εταιρία security S4S του Διονύση Σταθάτου, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παλικής , τους Εθελοντές Σαμαρείτες, τους εργάτες του Δήμου, το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο με την κινητή μονάδα έκτακτης ανάγκης.
Ένα σας λέμε, πως μένουμε πιστοί στη Λασκαράτεια σατιρική παράδοση του τόπου και ξεκινάμε να σχεδιάζουμε το Ληξουριωτικο Καρναβάλι του 2014 με ένα σύνθημα:

ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Από την Οργανωτική Επιτροπή Καρναβαλιού.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250