Νικητές με… επιφυλάξεις! Παρίσης:«Πιάσαμε τη βάση και συνεχίζουμε»-Αρσένης:«Μια προχειρότητα το σχέδιο Αθηνά»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 16:38

Νικητές με… επιφυλάξεις! Παρίσης:«Πιάσαμε τη βάση και συνεχίζουμε»-Αρσένης:«Μια προχειρότητα το σχέδιο Αθηνά»

Ανάμεικτα συναισθήματα και φυσικά συμπεράσματα άφησε η συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σήμερα ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, τέως υπουργός Παιδείας κ. Γεράσιμος Αρσένης και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, αναφορικά με το τελικό σχέδιο Αθηνά και τις επιπτώσεις του στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και την Κεφαλονιά.

Ουσιαστικά αυτό που βγήκε από τους ομιλητές που έκαναν λόγο για νίκη, είναι πως τουλάχιστον «γλυτώσαμε τα χειρότερα, καθώς κρατήθηκε αυτόνομο το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων», άρα θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι. Ισχύει κάτι τέτοιο; Το μέλλον θα δείξει... Άλλωστε όλα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν δεν είχε μπει σε μεταβατικό στάδιο η «κορωνίδα» του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Κλικάροντας ΕΔΩ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τηλεοπτικά τη συνέντευξη Τυπου

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με μια μεγάλη αλήθεια από τον Γεράσιμο Αρσένη. «Δόθηκε ένας σκληρός αγώνας, αλλά θα ήμουν ευτυχέστερος αν το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων είχε παραμείνει σε λειτουργία» ήταν τα λόγια του και αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα, διότι από τη μία παρέμεινε αυτόνομο το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ωστόσο από την άλλη ο «καθρέφτης» και το σημαντικότερο τμήμα του στο νησί, παύει να δέχεται νέους φοιτητές μέχρι το οριστικό κλείσιμό του το 2018.

Γ. Αρσένης: «Θα γίνει προσπάθεια να επαναλειτουργήσει το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων»

Θα αναπληρωθούν αυτοί οι φοιτητές; Σύμφωνα με τον κ. Γεράσιμο Αρσένη: «θα γίνει προσπάθεια να επαναλειτουργήσει το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων. Το Υπουργείο αποφάσισε πως οι δημόσιες σχέσεις δεν ανήκουν σε τεχνολογικό κλάδο αλλά σε Πανεπιστημιακό. Πλέον με την κοινοπραξία που δημιουργείται με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μελλοντικά και να το επαναλειτουργήσουμε. Η Κοινοπραξία μας επιτρέπει να έχουμε αυτονομία, αλλά και συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Καταφέραμε να κρατήσουμε το ΤΕΙ και από εδώ και πέρα έχουμε τις βάσεις για να δουλέψουμε. Αυτό που έχω να επισημάνω είναι πως υπήρχε ενότητα στη μάχη που δώσαμε. Κερδίσαμε μια σημαντική μάχη σε ποσοστό 90% και πλέον πάμε και για το 100%» τόνισε ο κ. Αρσένης ο οποίος χαρακτήρισε το σχέδιο Αθηνά «μια προχειρότητα» και ότι «πίσω από το σχέδιο Αθηνά υπάρχει προσπάθεια συρρίκνωσης των τμημάτων σε όλη την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης κατέβασε το ποσοστό επιτυχίας, μίλησε ωστόσο για μια μάχη που πρέπει να συνεχιστεί: «Δεν υπάρχει κανείς που να μην πονάει την Κεφαλονιά. Τρέχαμε εδώ και 20 μέρες στην Αθήνα καθημερινά για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε. Μπορεί να μην κερδίσαμε το 100% αλλά το 80%, ωστόσο θεωρώ πως από εδώ και πέρα θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Καταφέραμε και πιάσαμε τη βάση που ήταν η αυτονομία του ΤΕΙ και αυτό συνιστά μία επιτυχία. Από αύριο ο Αρσένης και εγώ θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε». Ο δήμαρχος πάντως αναφερόμενος στην κίνησή του να ακυρώσει την κινητοποίηση στην Αθήνα τόνισε πως ο Υπουργός τον παρότρυνε να πάρει αυτή την απόφαση, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «με συλλαλητήρια δεν κερδίζεις τίποτα».

Σ. Κουρής: «Ηταν δύσκολη μάχη γιατί είχαμε φτιάξει έναν γίγαντα με πήλινα πόδια»

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής τόνισε πως: «Είναι επιτυχία που καταφέραμε να κρατήσουμε αυτόνομο το ΤΕΙ και θέλω να τονίσω πως ήταν μία δύσκολη μάχη γιατί είχαμε φτιάξει έναν γίγαντα με πήλινα πόδια. Το ΤΕΙ ποτέ δεν θα το εγκαταλείψουμε. Καταφέραμε να κερδίσουμε μία μάχη, δεν έχει κερδηθεί ακόμα ο πόλεμος. Άλλωστε δώσαμε μία μάχη χωρίς όπλα».

Τα ερωτήματα του Αγη Κονιδάρη

Πολύ εύστοχα ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο προϊστάμενος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων κ. Αγησίλαος Κονιδάρης σχετικά με την μεταβατική περίοδο που μπαίνει το ΤΕΙ.

Ο κ. Κονιδάρης διερωτήθηκε γιατί αντιμετωπίστηκε διαφορετικά το τμήμα του Αργοστολίου από το αντίστοιχο τμήμα της Καστοριάς, γιατί δεν άλλαξε η ονομασία του τμήματος σε τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, όπως έγινε στο τμήμα της Καστοριάς και τόνισε πως «από εκεί που τα χάναμε όλα τώρα βρισκόμαστε κάπου ενδιάμεσα. Λυπάμαι που το τμήμα δεν θα βρίσκεται στο επόμενο μηχανογραφικό. Είμαστε ένα από τα 26 μεταβατικά τμήματα και αυτό πρακτικά δεν ξέρουμε τι σημαίνει».

Εύλογες επιφυλάξεις από τους φοιτητές

Εύλογες επιφυλάξεις διατύπωσαν και οι φοιτητές που παραβρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου: «Με τόσες τούμπες δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε τόνισε ένας εξ αυτών». Δια στόματος του φοιτητή Γιάννη Σγουρομάλλη ακούστηκε πως: «Κάναμε μερικά σωστά βήματα, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε και πιο μακροπρόθεσμα. Το θέμα είναι να δούμε τι προοπτική μπορεί να υπάρχει για το τμήμα μας από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει στο μηχανογραφικό».

Ο φοιτητής Σταμάτης Δούκας με τα λεγόμενά του έριξε ακόμα πιο κάτω το ποσοστό επιτυχίας: «Εγω δεν ξέρω τι να πω στους φοιτητές μετά από αυτή την εξέλιξη. Είναι νίκη που παρέμεινε το Ίδρυμα, αλλά υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα. Εγώ πιστεύω πως κερδίσαμε στο 50%».

Παρακάτω φωτογραφίες απο την Συνέντευξη Τύπου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250