Θεόφιλος Μιχαλάτος : Το Σεπτέμβριο η έναρξη των εργασιών για το Μουσείο Σκλάβου - Υπό έγκριση η έναρξη της Δημοτικής Αστυνομίας (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 13:45

Θεόφιλος Μιχαλάτος : Το Σεπτέμβριο η έναρξη των εργασιών για το Μουσείο Σκλάβου - Υπό έγκριση η έναρξη της Δημοτικής Αστυνομίας (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην συμβασιοποίηση του πρώτου Υποέργου που αφορά στις υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου Δήμου Αργοστολίου: « Καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια η Δημοτική Αρχή για να έχουμε σύντομα το Μουσείο Σκλάβου να κοσμεί την πόλη μας. Τα βήματα προχωρούν και απόλυτα  ικανοποιημένοι θα είμαστε όταν καλέσουμε τα ΜΜΕ και τον κόσμο για τα εγκαίνια. Υπάρχει ικανοποίηση για την συμβασιοποίηση του πρώτου υποέργου γιατί κάνουμε ένα βήμα για την υλοποίηση αυτού του στόχου».

Στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου: « Πιστεύω ότι θα έχουμε μέσα στο καλοκαίρι εργολάβο και από τον Σεπτέμβριο οι εταιρείες θα αρχίσουν να το κατασκευάζουν».

Στο τι αφορά η συμβασιοποίηση του πρώτου Υποέργου: « Το πρόγραμμα που έχει ενταχθεί στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ το Μουσείο Σκλάβου, έχει 2 υποέργα. Το ένα έργο είναι  ότι θα υπάρχει ένας Τεχνικός Σύμβουλος, που ανατέθηκε μετά από σχετικό μειοδοτικό διαγωνισμό στην εταιρεία OPTIMUMVALUEA.E. γιατί η κατασκευή ενός Μουσείου δεν είναι ένα εξειδικευμένο έργο. Η έγκριση από το Υπουργείο ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει Τεχνικός Σύμβουλος που πρέπει να παρακολουθεί τα έργο, θα φτιάξει τα τεύχη δημοπράτησης και θα κάνει όλες τις ενέργειες που χρειάζονται για να τρέξει γρήγορα το έργο. Είχαμε ανάδοχο στο έργο του Τεχνικού Συμβούλου και τώρα μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχωράμε να δημοπρατήσουμε την κατασκευή του Μουσείου».

Στο οδικό Δίκτυο: « Έχουμε 3 εργολαβίες που κινεί ο Δήμος, οι 2 έχουν ανάδοχο, όμως οι τρέχουσες συνθήκες με τις ανατιμήσεις των υλικών , έχουν ωθήσει τους εργολάβους να ζητούν από το Υπουργείο κάποια επιπλέον χρηματοδότηση για την αναπροσαρμογή των τιμών. Έχουμε πρόβλημα και έχουμε καθυστέρηση . Φαντάζομαι ότι θα ληφθεί απόφαση γρήγορα από το Υπουργείο. Περιμένουμε την όποια  εξέλιξη για να προχωρήσουν τα έργα και να γίνουν και τα ασφαλτικά. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα οδοποιίας, γίνεται προσπάθεια για να ενταχθεί και να εκτελέσει το Υπουργείο Υποδομών τον δρόμο Αργοστόλι- Πόρος , το οδικό μας δίκτυο έχει μείνει πάρα πολλά χρόνια  χωρίς  καμία επισκευή ,συντήρηση και ασφαλτόστρωση. Κάνουμε προσπάθεια, ο χρόνος βέβαια περνάει, όμως το παλεύουμε, το έχουμε μελετήσει και περιμένουμε χρηματοδοτήσεις για να γίνει και η Αγροτική οδοποιία. Οι επαρχιακοί δρόμοι είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας».

Στο κυκλοφοριακό κατά την καλοκαιρινή περίοδο: « Υπάρχουν τρία θέματα για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Η Κυκλοφοριακή Μελέτη την οποία συντάξαμε, θα την έχουμε σε λίγες μέρες και θα κινήσουμε την διαδικασία για να εγκριθεί. Ένα θέμα το οποίο για 10 χρόνια δεν το είχε αγγίξει κανείς, το αγγίξαμε και θα έχει το Αργοστόλι μια επικαιροποιημένη Κυκλοφοριακή Μελέτη.

Να ξανασυστήσουμε την Δημοτική Αστυνομία για να υπάρχει έλεγχος στην εφαρμογή των μέτρων.

Ξανασυστήνουμε τη Δημοτική Αστυνομία, είναι στην Κέρκυρα για έγκριση από την Αποκεντρωμένη και σε λίγο καιρό θα έχουμε Δημοτική Αστυνομία.

Χώροι στάθμευσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων έχει ετοιμάσει μελέτη για το Ταμείο Ανάκαμψης ,την έχουμε υποβάλλει στο Υπουργείο Υποδομών , είναι της τάξεως των 18 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει πολλά έργα ανάπλασης για το Αργοστόλι και τα χωριά. 

Σ αυτή τη μελέτη αναφέρονται 4 στρέμματα στην περιοχή του Ξενία για υπόγειο παρκινγκ και πάνω από αυτό, να γίνει αξιοποίηση του χώρου, με ένα θεατράκι και χώρους για τους δημότες. Ελπίζουμε η μελέτη να εγκριθεί ,αλλά αν εγκριθεί, θα κάνει τουλάχιστον 2-3 χρόνια να υλοποιηθεί. Διεκδικούμε και θεωρούμε ότι πρέπει τελικά να γίνει αποδεκτό από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να παραχωρηθεί το παλιό οικόπεδο του Παιδικού Νοσοκομείου για παρκινγκ. Έχω στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο Υπουργό και ζητάμε αυτό που ζητάει η πόλη. Έχουμε ζητήσει από την Ακαδημία Ναυτικού για την περίοδο του καλοκαιριού να μας παραχωρήσει χώρο, κάποια στιγμή θα υπάρχουν θέσεις στο Λιμεναρχείο, έχουμε ζητήσει από την ΕΤΑ να γκρεμίσουμε με δικά μας έξοδα το παλιό κτήριο της Αστυνομίας και να φτιάξουμε πάρκινγκ. Κάνουμε έναν αγώνα που σ αυτόν χρειάζεται να μας βοηθήσει η πολιτεία».

 Στις αντιδράσεις των συλλόγων ταξί εν όψει παραχώρησης αδειών που θίγουν τα συμφέροντα τους: « Έχω μιλήσει μαζί τους και την επόμενη εβδομάδα  θα έχουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο των Σωματίων ταξί για να μου εκφράσουν τια απόψεις τους πάνω σ αυτό. Υπάρχουν αιτήματα για 2 λεωφορεία, για 2 τρενάκια και αιτήματα για άμαξες. Τα αρμόδια όργανα, το Λιμενικό Ταμείο, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Επιτροπή ποιότητας Ζωής, δεν έχουν πάρει καμία απόφαση. Θέλουμε η άποψη μας να είναι τεκμηριωμένη και να δούμε τι λέει και η Κυκλοφοριακή Μελέτη. Αιτήματα για τον χώρο της προβλήτας κρουαζιερόπλοιων για ποδήλατα κλπ δεν μπορούν να γίνουν δεκτά, γιατί ο χώρος δέχεται μεγάλη πίεση από τους επαγγελματίες που αναμένουν τους τουρίστες».

Στην μεταφορά του Χαροκόπειου Εργαστηρίου στο κτήριο της Καμπάνας : « Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόση ήταν η  χαρά μου όταν πήγα εκεί, και συνομίλησα με τις κυρίες του Χαροκόπειου  και την κ. Σκλαβουνάκη και πόσα μπράβο μου είπαν οι πολίτες που το επισκέφθηκαν και πόσο το Χαροκόπειο στηρίζει τον πολιτισμό μας.

Τα ΑμεΑ θα ικανοποιηθούν και με το παραπάνω από τη στιγμή που υπαρχή πρόγραμμα από το Χαροκόπειο για να εκπαιδευτούν να φτιάχνουν κεντήματα από αθάνατο, να παράγουν και να αμείβονται. Θα μπορούν να απασχολούνται μέσα στο εργαστήριο και είναι μια δέσμευση που έχει αναλάβει το Χαροκόπειο. Μέσα από κάποιο φορέα, θα λειτουργήσουμε το κυλικείο του Θεάτρου μέσα στον επόμενο μήνα , θα το ονομάσουμε το «καφενείο της Καμπάνας και θα απασχοληθούν ΑμεΑ».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250